Skip to main content

Worstenbroodjes met HEMA Hotdogsaus! Bestel jij ook wel eens een hotdog bij de HEMA? Wij hebben geprobeerd de saus na te maken en volgens ons is dit aardig gelukt. Dit recept is heerlijk op een avondje met vrienden. Ga jij dit recept maken? Of maak je een ander recept van ons? 🙂

Dit recept vind je ook in ons kookboek: ‘Alle 50 té lekkerrr’ 

Worstenbroodjes

Bereidingswijze

Worstenbroodjes

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2
Snijd het brooddeeg in gelijke repen van ongeveer 2 centimeter breed (net iets kleiner dan de lengte van de knakworstjes). Snijd ze daarna overdwars. Houd er rekening mee dat de plakken straks om de knakworstjes heen gaan en een klein beetje moeten overlappen.

Stap 3
Smelt de boter en voeg de knoflookpoeder en sweet chili kruiden toe. Smeer het brooddeeg in met de op smaak gemaakte roomboter.

Stap 4
Rol de knakworstjes in het brooddeeg en plaats ze in een bakblik tegen elkaar aan. Smeer nogmaals in met de boter en zet 35 minuten in de oven. Ondertussen kan je de HEMA Hotdogsaus maken.

HEMA Hotdogsaus

Stap 1
Hak de dille fijn en voeg samen met de rest van de ingrediënten. Meng alles goed en voilà je hebt de HEMA Hotdog saus nagemaakt!

Stap 2
Serveer de worstenbroodjes met de HEMA Hotdogsaus.

Ingrediënten

Voor ongeveer 50 worstenbroodjes

Worstenbroodjes
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 2 blikken kleine party knakworstjes
  • 1 rol vers pizza- of brooddeeg
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 0,5 theelepel sweet chili kruiden
HEMA Hotdogsaus
  • 3 takjes dille
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel grove mosterd
Benodigdheden
Handig om te hebben
Aanbevolen producten:
Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en foodhacks?

Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok. Schrijf je ook in voor onze wekelijkse e-mail met de nieuwste recepten – helemaal gratis!