Ingrediënten
Voor ongeveer 20 McNuggets
Nuggets
- 600 gram kipgehakt
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel uienpoeder
- peper
- zout
Bloemmengsel
- 80 gram patentbloem
- 30 gram maizena
- zout
Eiermengsel
- 60 milliliter melk
- 1 ei
Beslag
- 180 milliliter water
- 100 gram patentbloem
- zout
Benodigdheden
- bakpapier
- barbecuesaus of zoetzure saus
- frituurolie
- SterkInDeKeuken Spatelset
Bereidingswijze
Zelfgemaakte McNuggets zijn zo lekker! Hoe komen we op het idee om McNuggets zelf te maken? Nouja zo: ”Welkom bij McDonalds, mag ik uw bestelling?” – ”Joeeeee, doe maar kip 6!” Deze conversatie komt tientallen keer per jaar voor, dus besloten wij zelf aan de slag te gaan. We hebben een recept wat ECHT dicht in de buurt komt van de real McNuggets! Of in de buurt komt… misschien wel overstijgt. Zelfgemaakte McNuggets zijn toch het lekkerst!
In ons kookboek ‘Elk recept een feestje!’ vind je ook twee andere recepten die wat weghebben van de grote ‘M’. Misschien leuk om in huis te halen?
Stap 1
Verwarm je friteuse of pan met frituurolie tot 180 graden.
Stap 2
Breng het gehakt op smaak met knoflookpoeder, uienpoeder, peper en zout. Meng goed en vorm het tot nuggets. Leg ze op bakpapier. Zet minimaal 30 minuten in de vriezer.
Stap 3
Meng patentbloem, maizena en zout met elkaar in een kom.
Stap 4
Meng het ei met de melk. Klopt goed door met een vork of garde.
Stap 5
Maak in een kom een beslag van patentbloem, water en zout. Meng tot een egaal beslag.
Stap 6
We gaan nu als volgt te werk: eerst haal je de nugget door het bloemmengsel, vervolgens door het eiermengsel, terug naar het bloemmengsel en als laatst door het beslag. Laat meteen voorzichtig in de frituurolie zakken. Bak alle nuggets 5 minuten tot krokante McNuggets! Serveer met een saus naar keuze. BBQ saus of een zoetzure saus past er natuurlijk perfect bij.