Skip to main content

Deze Zoete Aardappelgratin is toch een plaatje? Het ziet er net zo lekker uit als dat het smaakt. Plakjes maken is even wat werk, maar dat is het allemaal waard wanneer je dit proeft.

Wij gebruiken deze heerlijke Hot & Spicy Kruidenmix. Deze mix bevat ook hele andere lekkere specerijen naast chilipeper. Wil je deze veelzijdige kruidenmix niet in huis halen? Gebruik dan voor wat pit fijngesneden chilipeper.

Ons nieuwe kookboek ‘Voor elk moment wat lekkers’ is vanaf nu verkrijgbaar! 🥳 Goed nieuws, dit recept staat er ook in. Druk hier en haal dit leuke kookboek in huis of geef het cadeau.

Zoete Aardappelgratin

Bereidingswijze

Stap 1
Schil de zoete aardappelen en snijd met een mandoline of een foodprocessor in flinterdunne plakjes (2 millimeter). Zet de plakjes dakpansgewijs in een ingevette bakvorm.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 3
Meng slagroom met geriste tijm, gehakte knoflook en lekkere Hot & Spicy Kruidenmix. Rasp Parmezaanse kaas en meng door het slagroommengsel. Voeg nog wat zout toe.

Stap 4
Giet het slagroommengsel over de zoete aardappel. Verspreid het nog een beetje, zodat elke plakje voorzien is van wat vocht.

Stap 5
Dek de Zoete Aardappelgratin af met aluminiumfolie. Bak 25 minuten met folie en daarna nog eens 25 minuten zonder folie.

Stap 6
Serveer de Zoete Aardappelgratin met wat geriste tijm.

Ingrediënten

Voor 4 tot 8 personen

Zoete Aardappelgratin
  • 1000 gram zoete aardappelen
  • 250 milliliter slagroom
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 3 takjes tijm (extra om te garneren)
  • 2 knoflooktenen
  • 1 theelepel Hot & Spicy Kruidenmix
  • olie om in te vetten
  • snuf zout
Bestel Hot & Spicy Kruidenmix
Benodigdheden
Handig om te hebben
Bekijk hier onze boeken, kruidenmixen en meer:

Op de hoogte blijven van de nieuwste recepten en handige foodhacks? Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok.