Skip to main content

We love Pannenkoeken en we love Apfelstrudel, dus deze moest er komen: Apfelstrudel Pannenkoek. En niet zomaar één, eentje van vanillesaus. Dat hoort er toch een beetje bij!

Dit recept maak je extra makkelijk met onze handige Siliconen Spatels. 🙌

Bereidingswijze

Stap 1
Pak er een ruime kom en een garde bij. Zeef de bloem en het zout boven de kom en meng dit kort door elkaar. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet daar de helft van de melk in. Roer nu met de garde vanuit het midden steeds meer naar buiten toe. Zo mix je alles goed. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en roer de zelfgemaakte pannenkoekenmix weer goed door. Tot slot voeg je steeds een scheut melk toe, totdat het beslag zo dun is als vloeibare yoghurt.

Stap 2
Bak de pannenkoeken in een hete pan met roomboter. Houd ze warm (bijvoorbeeld in een oven die op 70 graden staat, dek de pannenkoeken dan wel af met aluminiumfolie).

Stap 3
Schil de appels. Rasp de schil van de citroen en doe bij de appels. Halveer nu de citroen en knijp uit boven de gesneden appels. Voeg rozijnen, paneermeel, basterdsuiker, amandelschaafsel en nootmuskaat toe. Roer goed door elkaar. Verwarm in een pan wat roomboter. Bak hierin ongeveer 5 minuten het appelmengsel. Het hoeft niet heel zacht te zijn, een beetje bite is lekker. Je kan ook zelf oordelen door alvast een stukje appel te proeven. Houd de appels warm.

Stap 4
Voor de vanillesaus schenk je de vloeibare slagroom in een steelpan en verhit je de slagroom tot het kookt. Roer intussen eidooiers en suiker door elkaar. Halveer de vanilleboon en schraap het merg eruit met een mesje. Voeg bij de eidooiers en meng het door elkaar. Giet heel langzaam de slagroom bij de eidooiers terwijl je continue roert. Doe je dit niet dan zullen de eidooiers gaan stollen. Zit alles bij elkaar? Schenk alles dan terug in de steelpan en verwarm op lage temperatuur (niet koken) tot je een mooie sausdikte hebt.

Stap 5
Leg de pannenkoeken op een bord. Beleg de pannenkoeken met de apfelstrudel. Klap één kant van de pannenkoeken om. Bestrooi het stukje bord en de omslagen deel pannenkoek met poedersuiker. Serveer de Apfelstrudel Pannenkoek met vanillesaus.

Ingrediënten

Voor 4 Apfelstrudel Pannenkoeken

Pannenkoeken
  • 300 milliliter volle melk
  • 175 gram bloem
  • 1 ei
  • snuf zout
Apfelstrudel
  • 60 gram lichte basterdsuiker
  • 60 gram rozijnen
  • 55 gram amandelschaafsel
  • 20 gram paneermeel
  • 4 groene appels
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • roomboter (om in te bakken)
Vanillesaus
  • 250 milliliter slagroom
  • 50 gram suiker
  • 2 eidooiers
  • ½ vanilleboon
Benodigdheden