Skip to main content

Appeltaart Croissants: voor als je niet kan kiezen tussen appeltaart en croissants. Een supergoede uitvinding als je het ons vraagt. Mmm!

Dit recept voor Appeltaart Croissants vind je ook in het kinderkookboek ‘Sterk In De Keuken Kids’. ‘Sterk In De Keuken Kids’ is het aller- aller- allerleukste kinderkookboek van de hele wereld! Er staan alleen maar recepten in dit boek die kinderen écht willen maken!

Bereidingswijze

Stap 1
Schil de appel met een dunschiller, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in kleine blokjes en doe in een kom. Voeg rozijnen, kaneel, lichte basterdsuiker en custardpoeder toe. Roer door elkaar. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2
Maak de verpakking van de croissants open. Gebruik de stippellijnen om het deeg op maat te maken. Doe de appeltaartvulling in het midden van het deeg en maak er croissants van. Op de verpakking staat goed aangegeven hoe je de croissants hoort te rollen. Leg de Appeltaart Croissants daarna op een bakplaat met bakpapier.

Stap 3
Kluts een ei. Smeer de croissants ermee in. Wij gebruiken daarvoor een kwastje. Haal het ei wat op het bakpapier valt weg met keukenpapier. Anders krijg je gebakken ei op je bakplaat, ook lekker, maar dat willen we niet.

Stap 4
Druk wat amandelen in de croissants. Bak de croissants 15 minuten in de oven.

Ingrediënten

Voor 6 Appeltaart Croissants

Appeltaart Croissants
  • 20 gram rozijnen
  • 1 blik croissantdeeg (groot)
  • 1 ei
  • 1 Elstar appel
  • 1 theelepel custardpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel lichte basterdsuiker
  • garneer-amandelen
Benodigdheden