Skip to main content

Banaan Poffertjes gevuld met Nutella, heerlijk hoor! Je kan dit recept gebruiken als lunch, tussendoortje of avondeten. Dit recept is voor ongeveer 50 poffertjes. Eén portie poffertjes is vaak tussen de 10 en 20 stuks, afhankelijk van het moment en hoe groot je eet.

Ook leuk: vul de Banaan Poffertjes met pindakaas of speculoos.

Vind je onze recepten leuk? Bekijk dan zeker eens onze kookboeken. Deze staan vol met recepten die je echt wil maken. Intussen hebben we vier kookboeken voor iedereen en 1 kookboek specifiek voor kinderen. Het kinderkookboek is leuk in combinatie met een veilig kindermes en een kinderschort.

Bereidingswijze

Stap 1
Pak een beslagkom. Doe bloem, bakpoeder, zout, ei en de helft melk in de kom. Kluts goed door met een garde. Giet alle melk erbij en roer door met een garde. Door de melk in twee keer toe te voegen, voorkom je klontjes.

Stap 2
Pel de bananen. Snijd de bananen in plakjes van ongeveer een centimeter breed. Prik met een breed rietje een gaatje in het midden van de plakjes banaan. Vul een spuitzak met hazelnootpasta en knip er een klein puntje af. Vul de plakjes banaan met de hazelnootpasta.

Stap 3
Smelt wat roomboter in een koekenpan. Haal de gevulde banaanplakjes door het beslag en bak aan beide kanten gaar.

Stap 4
Serveer de Banaan Poffertjes met poedersuiker en roomboter.

Ingrediënten

Voor 50 Banaan Poffertjes

Banaan Poffertjes
  • 150 milliliter halfvolle melk
  • 125 gram bloem
  • 4 bananen
  • 1 ei
  • ¾ theelepel bakpoeder
  • hazelnootpasta
  • poedersuiker
  • roomboter (voor bakken en als topping)
  • snuf zout
Benodigdheden