Skip to main content

Ziet dit er niet fantastisch lekker uit? Deze Bananen Sushi maak je supersimpel met pannenkoeken, bananen, Nutella en pistachenoten.

Vind je onze recepten leuk? Bekijk dan zeker eens kookboek ‘Echt kei lekker!’  waar ook deze Bananen Sushi in staat. Het boek staat bomvol met recepten die je met trots op tafel kan zetten voor familie en vrienden!

Bereidingswijze

Stap 1
Maak een pannenkoekenbeslag van bloem, zout, ei en de helft van de melk. Dit doe je door met een garde alles met elkaar te mengen. Wanneer alles goed met elkaar gemengd is kan je de rest van de melk toevoegen. Mix met een garde tot een glad beslag.

Stap 2
Verhit een pannenkoekenpan op middelhoog vuur. Voor de mooiste pannenkoeken laat je de pan goed heet worden (dit is vaak de reden waarom de eerste pannenkoek mislukt, een hete pan gaat dit voorkomen). Smelt een klein klontje roomboter in de pan. Doe een schep pannenkoekenbeslag in de pan en draai rond zodat het beslag de bodem volledig bedekt. Draai de pannenkoek om wanneer het beslag niet meer nat is of wanneer de randjes omhoog gaan staan. Bak nog even kort aan de andere kant. Bak het beslag op. Waarschijnlijk haal je er meer pannenkoeken uit dan nodig, maar dat vind je vast niet erg.

Stap 3
Smeer alle pannenkoeken volledig in met de helft van de Nutella. Het is handig om hier een siliconen spatel voor te gebruiken.

Stap 4
Pel de bananen. Snijd de uiteindes eraf. Halveer de bananen en draai één kant een slag, zodat je ‘rechte bananen’ krijgt. Leg de banaan net onder het midden van je pannenkoek. Sla de pannenkoek erover en rol door. Snijd de Bananen Sushi Roll in 8 gelijkmatige stukken en zet mooi in een rij op een bord.

Stap 5
Verwarm de andere helft van de Nutella 1 minuut in de magnetron. Doe in een spuitzak en knip een klein stukje af. Spuit de Nutella mooi over de Bananen Sushi. Pel de pistachenoten en hak fijn met een scherp koksmes. Top de Bananen Sushi af met de gehakte pistachenoten. Serveer met eetstokjes.

Ingrediënten

Voor 4 Bananen Sushi Rolls

Pannenkoeken
  • 300 milliliter halfvolle melk
  • 175 gram bloem
  • 50 gram roomboter
  • 1 ei
  • ½ theelepel zout
Bananen Sushi
  • 8 eetlepels Nutella
  • 4 bananen
  • 4 handjes pistachenoten
Benodigdheden