Ingrediënten
Goed voor ongeveer 10 ananasschijven:
- 1 ananas
- 400 milliliter kokosmelk
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 200 gram mascarpone
- 50 gram geraspte kokos
- 30 milliliter captain morgan (of andere rum)
- 20 gram suiker
- 6 bitterkoekjes
- 1 limoen
- 1 theelepel pimentpoeder
- 1 handje lavendel (optioneel)
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset
Bereidingswijze
BBQ Ananas Captain Morgan is gegrilde ananas van de barbecue gemarineerd in kokosmelk en Captain Morgan. Gegrilde ananas is de perfecte afsluiter van een geslaagde barbecue! Ben je op zoek naar meer barbecuerecepten? Bekijk dan eens deze pagina. In onze kookboeken vind je al onze recepten gebundeld. Veel makkelijker dan surfen op het web! 🙂
Stap 1
We gaan eerst alles klaarzetten in de komende 3 stappen.
Stap 2
Meng de kokosmelk met de rasp van de limoen, sap van de limoen en de Captain Morgan (of andere rum). Zet apart.
Stap 3
Meng de bruine basterdsuiker met de pimentkruiden. Zet ook dit even apart.
Stap 4
Meng de mascarpone met de suiker en de bitterkoekjes.
Stap 5
Nu zijn we klaar om de ananas barbecue-klaar te maken. Schil de ananas en snijd de bruine ‘ogen’ eruit. Snijd de ananas in plakken van ongeveer 1,5 centimeter. Snijd met behulp van een mes de kern uit de plakken ananas.
Stap 6
Dip de plakken ananas in het kokosmengsel. Wentel het vervolgens in de bruine basterdsuiker en piment. Grill de ananas aan beide kanten op de barbecue.
Stap 7
Wellicht klinkt het wat gek, maar plaats een koekenpan op het rooster en rooster de geraspte kokos goudkleurig.
Stap 8
Serveer de BBQ Ananas Captain Morgan met de geroosterde kokosrasp, de mascarpone-bitterkoekjes crème en optioneel wat lavendel.