Ingrediënten
Voor 1 Bierbrood:
Bierbrood
- 770 gram patentbloem
- 150 gram roomboter
- 2 eetlepels bakpoeder
- 2 pilsener biertjes (30 centiliter per stuk)
- 2 puntpaprika’s
- 1 rode ui
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel zout
Benodigdheden
- Airfryer van 5 liter (pas anders het recept aan)
- Airfryer bakblik
- keukenmachine met vlinder- of deeghaak
- SterkInDeKeuken Koksmes
Bereidingswijze
Je mannetje (of jezelf) blij maken? Maak dan eens dit bierbrood uit de Aerofryer. Het brood wordt in de roomboter gebakken waardoor het bierbrood een heerlijk knapperige korst krijgt. Goed om te weten: Het bierbrood is redelijk compact en best machtig. Het is zeer geschikt bij de borrel. Het vervangt niet je dagelijkse portie brood als maaltijd. Ga jij dit bierbrood bakken?! Plaats een foto op social media en tag ons!
Meer onweerstaanbare recepten vind je in onze kookboeken.
Stap 1
Verwarm de Airfryer voor op 165 graden. Als je dit recept in een normale oven maakt, zet de oven dan op 180 graden.
Stap 2
Meng de patentbloem, bakpoeder, zout en suiker met elkaar in een keukenmachine met behulp van een vlinder- of deeghaak (geen garde). Wanneer het goed gemengd is kan je beetje bij beetje het bier erbij schenken. Het wordt nu een zwaar en kleverig deeg
Stap 3
Snij mooie blokjes van de rode ui en rode paprika en voeg toe. Meng dit met het deeg tot het goed is verdeeld.
Stap 4
Smelt de roomboter in een pannetje. Giet 2/3 hiervan op de bodem van het bakblik voor de Airfryer. Verdeel het deeg met behulp van een spatel. Schenk de rest van de gesmolten roomboter op het deeg.
Stap 5
Bak het brood in 55 minuten goudbruin en gaar. Als je een oven gebruikt in plaats van een Airfryer, dan heeft het misschien een minuut of 5 langer nodig.