Ingrediënten
Voor 3-4 personen
Big Mac Schotel
- 400 gram gehakt
- 6 kleine augurkjes
- 6 plakken cheddar
- 4 eetlepels ketchup
- 1 zak aardappelbolletjes
- 1 witte ui
- 1 eetlepel worcestersaus
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel witte peper
- ¼ krop ijsbergsla
- zout
Big Mac Saus
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels piccalilly
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel natuurazijn
- 1 flinke snuf sweet chili kruiden
- 0,5 theelepel zout
- 0,5 rode ui geraspt
Benodigdheden
Bereidingswijze
Big Mac Saus
Stap 1
Meng alle ingrediënten goed door in een schaaltje (geschikt voor magnetron)
Stap 2
Zet het schaaltje in de magnetron en zet deze 30 seconden aan op 800 watt.
Stap 3
Dek het schaaltje af met huishoudfolie en laat het minimaal 30 minuten afkoelen in de koelkast.
Big Mac Schotel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel één laag aardappelbolletjes over de bodem van een ovenschaal. Zet de aardappelbolletjes 25 minuten in de oven. Ga verder met de volgende stap en laat de oven aanstaan als de aardappelbolletjes klaar zijn.
Stap 2
Snijd de augurkjes in partjes, de ui in ringen en de ijsbergsla fijn.
Stap 3
Rul het gehakt zonder vetstof in een pan (gehakt is vet genoeg van zichzelf om zonder vetstof te bakken). Voeg de ketchup, worcestersaus, knoflookpoeder, uienpoeder, witte peper en zout toe. Breng de aardappelbolletjes op smaak met zout. Verdeel het gehakt vervolgens over de gebakken aardappelbolletjes.
Stap 4
Dek de schotel af met de cheddar en zet 2 minuten terug in de oven van 220 graden zodat de cheddar kan smelten.
Stap 5
Top de Big Mac Schotel af met sla, augurkjes, uienringen en de zelfgemaakte Big Mac Saus!