Ingrediënten
Voor 3-4 personen
Big Mac Schotel
- 400 gram gehakt
- 6 kleine augurkjes
- 6 plakken cheddar
- 4 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel worcestersaus
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 witte ui
- 1 zak aardappelbolletjes
- ½ theelepel witte peper
- ½ theelepel zout
- ¼ krop ijsbergsla
- zout (aardappelbolletjes)
Big Mac Saus
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels piccalilly
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 1 theelepel natuurazijn
- 1 theelepel suiker
- ½ rode ui geraspt
- ½ theelepel zout
- ¼ theelepel Hot & Spicy Kruidenmix
Benodigdheden
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset
- vershoudfolie
Bereidingswijze
Stap 1
Meng alle ingrediënten voor de Big Mac Saus goed door in een schaaltje. Zet het schaaltje in de magnetron. Zet de magnetron 30 seconden aan. Dek het schaaltje af met vershoudfolie. Laat het 30 minuten afkoelen in de koelkast.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel één laag aardappelbolletjes over de bodem van een ovenschaal. Zet de aardappelbolletjes 25 minuten in de oven. Ga verder met de volgende stap.
Stap 3
Snijd augurk en sla in stukjes. De ui mag in ringen.
Stap 4
Bak het gehakt in een pan zonder olie of boter. Voeg de ketchup, worcestersaus, knoflookpoeder, uienpoeder, witte peper en zout toe. Breng de gebakken aardappelbolletjes op smaak met zout. Verdeel het gehakt over de gebakken aardappelbolletjes.
Stap 5
Beleg het gehakt met cheddar en zet 2 minuten terug in de oven.
Stap 6
Maak de Big Mac Schotel af met sla, augurkjes, uienringen en de zelfgemaakte Big Mac Saus!