Skip to main content

Deze Bladerdeeg Amuse Lepels gaan door het dak op social media. Ondanks dat het heel simpel is, hebben we toch even alle stappen en ingrediënten op onze website gezet. Toch fijn als je het even kan nalezen.

Nog op zoek naar een cadeau? Misschien voor jezelf of voor een ander? We hebben heel veel leuke decembercadeaus die je hier kan vinden.

Merry Christmas Everyone!

Bladerdeeg Amuse Lepels

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2
Rol het bladerdeeg met bakpapier uit op een snijplank. Leg een lepel op het bladerdeeg en snijd om de vorm van de lepel heen (neem dit wat ruimer als je smalle lepels hebt, dat verkleint de kans dat het gaat breken). Doe dit zoveel mogelijk keer uit één plak bladerdeeg. Wanneer je de lepel elke keer 180 graden draait haal je er meer uit. Trek het overtollige bladerdeeg weg. Tip: hier kan je kaasstengels van maken.

Stap 3
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Plaats hier het einde van een rol bakpapier op (laat één vel bakpapier eromheen). Leg de lepels om en om over de rol.

Stap 4
Smeer de Bladerdeeg Amuse Lepels met behulp van een siliconen kwastje in met eigeel. Bestrooi met zwart sesamzaad en bak 23 minuten in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen. Na afkoelen zijn de lepels sterker om op te pakken.

Stap 5
Beleg de Bladerdeeg Amuse Lepels met gerookte zalm, kruidenkaas en geplukte dille.

Ingrediënten

Voor 9 amuses

Bladerdeeg Amuse Lepels
  • 150 gram roomkaas met kruiden
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 bosje dille
  • 1 eetlepel zwart sesamzaad
  • 1 eigeel
  • 1 groot plak bladerdeeg
Benodigdheden
Handig om te hebben
Bekijk hier onze boeken, kruidenmixen en meer:

Op de hoogte blijven van de nieuwste recepten en handige foodhacks? Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok.