Skip to main content

Je verwacht het niet, maar brie met appelstroop is een gouden combinatie. Normaal doen we deze combinatie op een broodje, maar nu maken we er een dip van. In dit recept maal je de brie tot een crème en top je het af met allemaal lekkere toppings zoals appelstroop, cranberries en tijm. Met de zelfgemaakte toastjes erbij kan je het gerust een echte ‘Borrel Brie’ noemen.

Ben je op zoek naar nog meer leuke dips tijdens een borrel? Bekijk dan hier eens al onze Dinsdag Dips.

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Stap 2
Snijd hele dunne plakken van de afgebakken ciabatta. Verspreid de broodjes op een bakplaat met bakpapier. Sprenkel er wat olijfolie overheen, smeer de olie uit met een siliconen kwastje en maak op smaak met zout. Bak de toastjes knapperig en bruin. Dit duurt 10 tot 15 minuten.

Stap 3
Snijd de brie in stukken (verwijder de korst als je een gladdere structuur wil hebben, tegelijkertijd is dit helaas wel voedselverspilling). Doe de stukken in de foodprocessor/hakmolen. Maal tot een gladde crème en verdeel over een bord.

Stap 4
Roer de appelstroop goed door. Verspreid dit over de brie. Hak de walnoten wat fijner en doe op de appelstroop. Maak de Borrel Brie af met gedroogde cranberries, in parten gesneden vijg en geriste tijm.

Stap 5
Serveer de Borrel Brie met de zelfgemaakte toastjes.

Ingrediënten

Voor 1 Borrel Brie

Borrel Brie
  • 400 gram brie
  • 100 gram appelstroop
  • 80 gram walnoten
  • 5 takjes tijm
  • 1 handje gedroogde cranberries
  • 1 verse vijg
Toastjes
  • 1 afgebakken ciabatta
  • olijfolie
  • zout
Benodigdheden