Skip to main content

We horen je denken: waar is de soepkom? Nou, het zit zo: in dit recept heb je geen soepkom nodig. Zorg dat je een goed gebakken Italiaanse bol hebt. Daarin kan je elke soep serveren die je wil. Wel even een bordje eronder tegen overstromingsgevaar. Grappig hè, zo’n Broodje Soep?

De bereiding en de ingrediëntenlijst voor Broodje Soep vind je ook in het kinderkookboek ‘Sterk In De Keuken Kids’.

‘Sterk In De Keuken Kids’ is het aller- aller- allerleukste kinderkookboek van de hele wereld! Er staan alleen maar recepten in dit boek die kinderen écht willen maken!

Bereidingswijze

Stap 1
Breng water aan de kook. Doe de bouillonblokjes erbij. Roer tot de blokjes zijn opgelost. Laat voorzichtig de kipfilets in de bouillon zakken. Doe dit veilig met een tang of een schuimspaan. Kook de kip gaar in de bouillon. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Haal de kip met een tang uit de pan. Leg in een kom met koud water. Als de kip wat is afgekoeld kan je kip gaan plukken. Bewaar de bouillon.

Stap 2
Snipper de ui fijn (bekijk pagina 14 hoe je dit doet). Verwarm een beetje olie in een soeppan. Bak de ui in de olie. Voeg meteen wat kerrie toe. Laat dit 2 minuten garen. Voeg daarna de soepgroenten en de laurierblaadjes toe. Bak 2 minuten. Schenk de bouillon erbij. Doe de geplukte kip en de lettervermicelli in de soep. Laat 10 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.

Stap 3
Snijd de bovenkant van een goed doorbakken Italiaanse Bol. Hol het brood een beetje uit. Vis de laurierblaadjes uit de soep, die zijn niet lekker om op te eten. Schenk de soep in de broodjes. Maak je Broodje Soep af met taugé en blaadjes selderij. Serveer het Broodje Soep op een bord.

Ingrediënten

Voor 2,5 liter soep

  • 250 gram fijne soepgroenten
  • 80 gram lettervermicelli
  • 60 gram taugé
  • 4 kippenbouillonblokjes
  • 2 kipfilets
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 liter water
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • afgebakken Italiaanse bollen
  • selderij