Skip to main content

Butter Chicken is één van de populairste recepten op sterkindekeuken.nl, dus die verdient een nieuwe variant: Butter Chicken Pizza. Gigantisch lekker weer hoor!

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de kippendijen in blokjes en meng met de yoghurt, komijn, garam masala, Hot & Spicy Kruidenmix en zout. Laat minimaal 1 uur marineren, maar bij voorkeur een hele nacht.

Stap 2
Snipper de rode ui. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip in olijfolie aan alle kanten en haal er weer uit. Maak je geen zorgen over of de kip gaar is, de kip wordt later nog een keer gegaard op de pizza. Doe roomboter in dezelfde pan (aanbaksels in de pan zijn niet erg, dit komt straks los en geeft smaak als de saus klaar is). Bak hierin 1 minuut de gesnipperde rode ui. Voeg geraspte gember, gehakte knoflook, gemalen komijn, garam masala, Hot & Spicy Kruidenmix en kurkuma toe. Bak 1 minuut en voeg vervolgens de gepelde tomaten, water en cashewnoten toe. Zet een deksel op de pan en laat 15 minuten op lage hitte sudderen.

Stap 3
Doe de saus in een blender (of gebruik een staafmixer) en mix tot een gladde massa.

Stap 4
Proef de saus en bepaal zelf of je de saus zoeter of zouter wil. Gebruik in dat geval suiker of zout om de saus naar jouw smaak te maken (niet noodzakelijk).

Stap 5
Verwarm de oven op 250 graden (of de hoogste temperatuur van jouw oven).

Stap 6
Beleg de pizzabodems met de Butter Chicken-saus. Strooi hier wat geraspte mozzarella overheen. Beleg met kip en strooi er eventueel nog wat kaas overheen. Bak gaar in de oven (houd hier de aanbevolen tijd van je pizzabodem aan).

Stap 7
Serveer de Butter Chicken Pizza met peterselie en crème fraîche. Door de crème fraîche met wat water te verdunnen, kan je het makkelijker over de pizza’s verspreiden.

Ingrediënten

Voor 2 Butter Chicken Pizza’s

Pizza
  • 400 gram kippendijen
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 125 gram crème fraîche
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt 10% vet
  • 2 pizzabodems
  • 2 takken platte peterselie
  • 1 ½ theelepel komijn
  • 1 ½ theelepel garam masala
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ theelepel Hot & Spicy Kruidenmix
  • ½ theelepel zout
Saus
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 100 milliliter water
  • 30 milliliter olijfolie
  • 20 gram roomboter
  • 2 centimeter gember
  • 2 handjes cashewnoten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ½ theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 theelepel komijn
  • ½ rode ui
  • ½ theelepel Hot & Spicy Kruidenmix
Benodigdheden