Caribbean Quesadillas zijn heerlijk. Je maakt ze met onze eigen Caribbean Kruidenmix. Met onze andere kruidenmixen maak je je voorraad helemaal compleet. Lees in deze blog welke kruidenpotjes absoluut niet mogen ontbreken in elke keuken.
Dit recept vind je ook in ons kookboek: ‘Lekker eten voor iedereen!’
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de kip in blokjes. Maak op smaak met onze heerlijke Caribbean Kruidenmix. Voeg olijfolie toe en laat zo lang mogelijk marineren. Geen tijd voor marineren? De kruidenmix is lekker genoeg om direct te gebruiken. Bak de kip gaar in een koekenpan.
Stap 2
Meng voor de saus de crème fraîche met de Caribbean Kruidenmix.
Stap 3
Beleg de helft van een tortilla met de saus, een handje geraspte mozzarella, blokjes zoete puntpaprika en de Caribbean kip. Eindig met nog een laag geraspte mozzarella. Sla de onbedekte helft over de gevulde helft. Bak de quesadilla lichtbruin op lage temperatuur in een droge koekenpan. Keer de tortilla over de gesloten kant. Dan valt er eventueel minder uit.
Stap 4
Rasp Parmezaanse kaas over de Caribbean Quesadillas en strooi er wat gehakte peterselie overheen. Snijd in punten.
Ingrediënten
Voor 2 Caribbean Quesadillas
Caribbean Quesadillas
- 320 gram kipfilet
- 75 gram geraspte mozzarella
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 tortilla’s
- 1 eetlepel Caribbean Kruidenmix
- 1 zoete puntpaprika
- Parmezaanse kaas
- peterselie
Saus
- 50 gram crème fraîche
- ½ theelepel Caribbean Kruidenmix