Carpaccio Tompouce is het ideale voorgerecht (voor jouw kerstdiner). Feestelijk, verrassend, leuk en gewoon ontzettend lekker. Het ziet er indrukwekkend uit, maar dit kan echt iedereen!
Je kan dit uiteraard heel het jaar rond maken. Kom je toch in de buurt van de feestdagen? Bekijk dan zeker ons leuke assortiment met fantastische cadeaus voor jong en oud.
![Carpaccio Tompouce](https://sterkindekeuken.nl/wp-content/uploads/2024/12/Carpaccio-Tompouce-scaled.jpg)
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2
Halveer de plakken bladerdeeg en leg op een bakplaat met bakpapier. Prik er met een vork gaatjes in zodat het bladerdeeg niet teveel gaat bladeren in de oven. Smeer in met eigeel met behulp van een kwastje. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 3
Meng mascarpone met truffeltapenade. Breng op smaak met peper en zout. Doe dit in een spuitzak met ronde spuitmond.
Stap 4
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Stap 5
Doe de truffelroomkaas zigzaggend op een plak bladerdeeg. Doe hier carpaccio, geroosterde pijnboompitten, pecannoten, zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas en rucola op. Maak de Carpaccio Tompouce af met een dakje van bladerdeeg.
Ingrediënten
Voor 4 porties
Carpaccio Tompouce
- 250 gram mascarpone
- 2 porties Carpaccio
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 12 pecannoten (gezouten)
- 4 handjes rucola
- 4 plakken bladerdeeg
- 4 zongedroogde tomaten
- 1 eetlepel truffeltapenade
- 1 eigeel
- 1 handje pijnboompitten
- peper
- zout
Benodigdheden
- bakpapier
- Siliconen spatels
- spuitzak met ronde spuitmond