Skip to main content

Ingrediënten

Voor 6 porties:

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 60 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 8 cakevormpjes
  • 4 eieren
  • SterkInDeKeuken Spatelset

Bereidingswijze

Het kerstdiner eindig je met dé perfecte afsluiter, namelijk met lava cakes van SterkInDeKeuken! De cakes zijn knapperig van buiten en vloeibaar van binnen. Zodra je je vork erin zet komt een heerlijke lavastroom van chocolade op je af. Dit dessert is echt goddelijk als je het ons vraagt. Je gasten gaan waarschijnlijk ook smeken om meer, dus maak er vooral minimaal twee per persoon!

De chocolade lava-cakes zijn heel eenvoudig en snel te maken. Het beslag is zo gemaakt en de cakejes hoeven maar 8 minuten in de oven… Niet gek toch? Dan heb jij mooi tijd over om bij je gasten te zijn!

Bekijk hier onze kookboeken.

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2
Smelt de boter in een pannetje samen met de chocolade op heel laag vuur. Hoe lager het vuur hoe beter, laat het mengsel absoluut niet koken.

Stap 3
Klop de eieren met een mixer of keukenmachine lobbig. Voeg de suiker toe en klop door totdat het geheel stijf is. Voeg de bloem toe in meerdere stappen en laat de mixer of machine telkens even draaien.

Stap 4
Schenk de gesmolten chocolade onder voorzichtig spatelen in het eiermengsel. Vet de vormpjes in en bestuif deze met bloem.

Stap 5
Vul de vormpjes met het beslag en doe de cakejes precies 8 minuten in de oven op 200 graden.

Stap 6
Los de taartjes en leg ze op dessertborden. Garneer met partjes mandarijn en munt.

Stap 7
Bestrooi de chocolade lava-cakes met poedersuiker. Dit gaat het beste met een zeef, zodat je geen klontjes krijgt en je de poedersuiker geleidelijk kan laten ‘sneeuwen’ boven het cakeje.

Gek op onze onweerstaanbare recepten?
Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok voor nog meer recepten & foodhacks!