Skip to main content

Cinnamon Roll Wentelteefjes

Ingrediënten

Voor 8 Cinnamon Roll Wentelteefjes

Cinnamon Roll Wentelteefjes
  • 70 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 60 milliliter melk
  • 50 gram lichte basterdsuiker
  • 8 snedes casinobrood
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel kaneel
  • zout
Kaneelsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel kaneel
Icing
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 theelepel water
Benodigdheden

Bereidingswijze

Cinnamon Roll Wentelteefjes maken is superleuk! Het is net even een andere manier van wentelteefjes eten. Naast dat het lekker is, ziet het er natuurlijk ook nog eens fantastisch uit!

In ons kookboek ‘Elk recept een feestje!’ staan Cinnamon Roll Pancakes. Haal dit kookboek in huis als je dit soort recepten leuk vindt!

Stap 1
Snijd de korsten van het brood. Rol zo plat mogelijk met een deegroller. Voeg lichte basterdsuiker en kaneel toe aan de zachte roomboter. Is je roomboter nog niet op kamertemperatuur? Rasp de roomboter dan met een blokrasp. Zo kan de warmte er beter bij komen en heb je sneller de boter op kamertemperatuur. Prak dit mengsel door elkaar met een vork.

Stap 2
Smeer het botermengsel op één kant van de plakken brood. Rol de boterhammen zo strak mogelijk op. Laat rusten met de naad naar beneden.

Stap 3
Maak alvast een icing door poedersuiker te mengen met een klein beetje water. Begin met zo weinig mogelijk water en doe er steeds een beetje bij totdat je de goede dikte hebt.

Stap 4
Klop met een garde de eieren los met melk en zout. Doop de Cinnamon Rolls volledig in dit mengsel. Bak de rolletjes aan alle kanten in roomboter. Meng ondertussen de kristalsuiker en de kaneel. Wanneer de rolletjes goudbruin zijn, wentel je ze direct vanuit de pan door de kaneelsuiker.

Stap 5
Serveer de Cinnamon Roll Wentelteefjes met de icing. Dit kan je doseren met een lepel, maar voor een mooier resultaat kan je een spuitzak gebruiken.