Skip to main content

Het recept Confetti Cake staat op de cover van het kookboek van KIDS, dus wij vinden dat er vrolijke sprinkels in de cake mogen. Gebruik wel speciale bakvaste sprinkels, anders behouden ze niet hun kleur.

De bereiding en de ingrediëntenlijst vind je dus ook in het kinderkookboek ‘Sterk In De Keuken Kids’.

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de boter en eieren op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 160 graden.

Stap 2
Doe de roomboter en suiker in een mengkom. Halveer met een mesje de vanilleboon en schraap het merg eruit. Voeg het merg en het zout toe aan de kom. Mix in 5 minuten luchtig met een keukenmachine (of handmixer).

Stap 3
Breek alle eieren in een andere kom. Giet daarna één voor één de eieren door het beslag. Tussen de eieren door mix je dus het beslag. Als alle eieren zijn opgenomen, zet je een zeef op de mengkom. Doe hierin bloem en bakpoeder en zeef het. Mix tot je een mooi cakebeslag hebt. Spatel nu de bakvaste (!) sprinkels door het beslag.

Stap 4
Knip bakpapier op maat voor de cakevorm. Je kan het bakpapier vastplakken door de vorm in te smeren met boter. Doe het beslag in de vorm. Maak de cake vlak en bak 50 a 60 minuten in de oven. Je kan de cake controleren met een satéprikker. Prik in de cake en haal er weer uit. Natte satéprikker is nog even terug in de oven. Droge satéprikker is gaar!

Stap 5
Laat de cake afkoelen in de cakevorm. Serveer met slagroom en eventueel nog meer sprinkels.

Ingrediënten

Voor 1 Confetti Cake

Confetti Cake
  • 250 gram bloem
  • 250 gram suiker
  • 250 gram roomboter
  • 5 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 vanilleboon
  • ¼ theelepel zout
  • bakvaste (!) sprinkels
  • slagroom
Benodigdheden