Skip to main content

Ingrediënten

Voor 6 Croissant Wafels

Croissantwafels
  • 500 gram verse aardbeien
  • 250 milliliter slagroom
  • 6 crossaintdeeg (wij gebruiken Danerolles klein)
  • 6 muntblaadjes
  • 3 handjes ongezouten pistachenoten
  • 1 theelepel suiker
  • poedersuiker (optioneel)
  • stroop (optioneel)
Benodigdheden
  • 1 spuitzak
  • brede spuitmond
  • wafelijzer

Bereidingswijze

Croissant Wafels zijn heel leuk om in het weekend mee te ontbijten of lunchen. Je mag jezelf best weleens verwennen toch? Dit ontbijtje zal het vooral goed doen als je iemand ermee verrast. Denk aan je partner, vader of moeder. Lekker op bed. Kop thee of koffie erbij, helemaal leuk!

Bekijk hier al onze kookboeken.

Stap 1
Klop slagroom op met suiker. Doe in een spuitzak met brede ronde spuitmond.

Stap 2
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze.

Stap 3
Pel de pistachenoten.

Stap 4
Verhit het wafelijzer.

Stap 5
Open het blik met croissantdeeg. Rol de croissants op zoals aangegeven staat op de verpakking. Doe het deeg in het wafelijzer. De croissants zullen wat gaan rijzen, dus zorg ervoor dat ze goed uit elkaar liggen. Open het ijzer pas weer op het moment dat de croissants lichtbruin zijn.

Stap 6
Serveer de warme Croissant Wafels met slagroom, aardbeien, pistache en takjes munt. Kies zelf of je de Croissant Wafels liever eet met stroop of met poedersuiker.