Skip to main content

Ingrediënten

Voor 2 porties Frietje Parmezaan

Frietje Parmezaan
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram roomboter
  • 4 grote frietaardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel Italiaanse Kruidenmix
  • peterselie
  • zout
Benodigdheden

Bereidingswijze

Pohhhh, lekker hoor: Frietje Parmezaan. Het is net even een luxere manier van friet eten. De friet hebben we gebakken in de oven, maar uiteraard is het ook mogelijk om de friet in de friteuse te bakken. Gebruik daarvoor de instructies van dit recept.

Op zoek naar meer recepten met gezonde of ongezonde friet? Klik hier of bekijk onze kookboeken. We hebben overigens sinds kort ook een boekenstandaard in onze shop. Handig om je boek open te houden tijdens het bakken.

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2
Was de aardappelen goed onder de kraan, zodat alle aarde weggespoeld is. Snijd met een scherp mes hele dunne friet van de aardappelen (wij vinden het met schil erg lekker!). Probeer ze allemaal even dik te snijden voor een gelijkmatige garing. Was de friet na het snijden onder een koude kraan.

Stap 3
Doe de friet in een ruime pan met koud water. Kook de frietjes 2,5 minuut. Giet af en stort op een schone theedoek. Dep de friet droog met de theedoek. Verdeel daarna de friet over een bakplaat bekleed met bakpapier. Voeg de olijfolie toe en hussel goed door met je handen. De olie moet alle kanten van de frietjes geraakt hebben. Zorg er vervolgens voor dat de friet goed uit elkaar ligt. Dit zorgt ervoor dat de hete lucht in de oven alle kanten van de friet kan raken.

Stap 4
Bak 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Bekijk zelf of dit voldoende is en/of je misschien de oventijd wil verlengen. Ga ondertussen verder met de volgende stap.

Stap 5
Smelt de roomboter zonder het te laten verkleuren. Meng hierdoorheen de Italiaanse Kruidenmix en wat gesneden peterselie. Wanneer de friet uit de oven komt dep je de overtollige olijfolie weg met wat keukenpapier. Breng op smaak met zout en meng vervolgens het roombotermengsel erdoor. Rasp de Parmezaanse kaas over de friet en voilà je hebt Frietje Parmezaan!