Skip to main content

Oehhhhh, hoor dat geluid zodra we met het toastje door de Gebakken Kruidenkaas gaan. We snappen dat je dit direct ook wil. Gewoon doen, want het is niet alleen simpel, maar ook nog eens gigantisch lekker!

Wil je meer borrelhapjes? Onze kookboeken staan er vol mee.

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op de middelste grillstand (wij hebben 3 niveaus en hebben gekozen voor grillniveau 2). Heb je geen grillstand, zet je oven dan op 220 graden.

Stap 2
Zet drie schaaltjes voor je neer. Eén met bloem, één met geklutst ei en één met panko broodkruim. Pak een bakplaat en bekleed met bakpapier.

Stap 3
Wentel de kruidenkaas voorzichtig door de bloem. Hevel daarna over in het schaaltje met ei. Zorg ervoor dat het ei aan alle kanten komt te zitten. Maak op smaak met peper en zout. Wentel daarna de kruidenkaas in de panko broodkruim. We paneren de kruidenkaas dubbel. Dit houdt in dat we ‘m nog een keer in het geklutste ei doen en daarna voor de laatste keer in de panko broodkruim.

Stap 4
Leg de kruidenkaas op het bakpapier. Beschenk met een klein beetje olijfolie en bak de kruidenkaas 10 minuten in de voorverwarmde oven. Let op, dit is een tijdsindicatie (elke oven is anders). Haal de kruidenkaas uit de oven zodra het korstje goudbruin is en zodra je denkt dat de kruidenkaas zacht genoeg is om er met een toastje doorheen te gaan.

Stap 5
Maak de Gebakken Kruidenkaas af met honing en tijm.

Stap 6
Serveer de Gebakken Kruidenkaas met toastjes.

Ingrediënten

Voor 1 Gebakken Kruidenkaas

Gebakken Kruidenkaas
  • 50 gram bloem
  • 50 gram panko broodkruim
  • 2 takjes tijm
  • 1 eetlepel honing
  • 1 ei
  • 1 kruidenkaas
  • toastjes
  • olijfolie
  • peper
  • zout
Benodigdheden
  • bakpapier