Gezonde Pizza met Bloemkoolbodem

By 24 september 2017oktober 8th, 2021Diner

Ingrediënten

Voor 1 pizza:

  • 30 gram crème fraîche
  • 3 plakken serranoham
  • 2 oesterzwammen
  • 1 bloemkool pizzabodem (verkrijgbaar bij AH of Jumbo)
  • 1 hand Kastanje champignons
  • 1 hand cherrytomaatjes
  • 1 hand rucola sla
  • 1 bol mozzarella
  • 0,5 sjalot (of ui)
  • SterkInDeKeuken Koksmes
  • SterkInDeKeuken Spatelset

Bereidingswijze

Gezonde Pizza met bloemkoolbodem maken? Met behulp van deze video tover je snel een smakelijke pizza op tafel!

Je vindt meer Pizzarecepten in ons eerste kookboek: Alle 50 té lekkerrr. Naast 50 té lekkere recepten, vind je in dit boek ook nog vele extra’s, zoals een exclusief kijkje achter de schermen, foto’s van vroeger, dilemma’s en persoonlijke verhalen waarin jij je ongetwijfeld gaat herkennen.

Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 2
Snijd champignons, sjalot en cherry tomaten.

Stap 3
Bak de bloemkool pizzabodem eerst voor volgens de verpakking (2-4 minuten).

Stap 4
Besmeer de pizzabodem met crème fraîche.

Stap 5
Leg de champignons op de pizzabodem. Scheur de oesterzwammen in tweeën en leg op de pizzabodem.

Stap 6
Verdeel de gehalveerde cherrytomaatjes en ui-ringen over de pizza.

Stap 7
Leg 3 plakken Serranoham op de pizza.

Stap 8
Breek de mozzarella in stukken en verspreid over de pizza.

Stap 9
Bak de pizza af in 8 – 12 minuten op 220 graden (afhankelijk van type oven en topping).

Stap 10
Haal de Gezonde Pizza met bloemkoolbodem uit de oven. Snijd de pizza in stukken en verdeel er wat gewassen rucola over. Buon Appetito!