Heksenkaas zelf maken is leuk, supermakkelijk, gezonder en in verhouding goedkoper dan in de supermarkt. Enige wat je moet doen is: Haal de boodschappen in huis en zorg ervoor dat je een foodprocessor in huis hebt. Volg onderstaande stappen en trek die zak Bugles chips maar open!
We hebben meerdere heerlijke dips gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke Paprika Feta Dip en (voor sommigen in dit land) de welbekende Gelaarse Kat Dip. Volg ons vandaag nog op Instagram, Facebook, Pinterest, Youtube of TikTok en dan mis je geen enkel heerlijk recept van ons!
Dit recept vind je ook in ons kookboek: ‘Lekker eten voor iedereen!’

Bereidingswijze
Stap 1
Was de prei. In een prei zit namelijk veel zand. Zeker tussen het witte deel en het groene deel in. Dit is precies de plek waar de prei boven de grond uitsteekt. Snijd vervolgens in ringen.
Stap 2
Doe de prei en de peterselie in de foodprocessor. Knijp de citroen uit boven de foodprocessor. Controleer of er niet per ongeluk een citroenpit is meegekomen. Voeg daarna mayonaise, poedersuiker, peper, zout en kruidenkaas toe.
Stap 3
Zet de foodprocessor één minuut aan. Trek een zak Bugles chips open en dippen maar! Je Heksenkaas is namelijk direct klaar. Al kunnen we je uit ervaring vertellen dat de heksenkaas de volgende dag nóg lekkerder is. Dan zijn de smaken nog beter ingetrokken en is de substantie iets dikker. De Heksenkaas is eventueel 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Ingrediënten
Voor ruim 250 gram Heksenkaas
Heksenkaas
- 150 gram kruidenkaas
- 60 gram Zaanse mayonaise
- 35 gram prei (lichtgroene deel)
- 10 gram verse peterselie
- 1 eetlepel poedersuiker
- 1 snufje versgemalen zwarte peper
- 1 snufje zout
- ½ citroen
- Bugles chips (optioneel)
Benodigdheden
- foodprocessor
- Siliconen Spatelset