Eén van de lekkerste ontbijtgerechten allertijden? Dat moeten wentelteefjes zijn! Deze ‘turned bitches’ zijn niet alleen verrukkelijk, ze zijn ook nog eens extreem makkelijk om te maken. Het is bovendien een ideale manier om die taaie laatste restjes brood op te maken. Maar: hoe maak je wentelteefjes? Met dit basisrecept heb je voortaan altijd een perfect zoet ontbijtje paraat.
Hoe maak je wentelteefjes?
Hoe je wentelteefjes maakt, is gelukkig geen hogere wiskunde. Met een handjevol ingrediënten, een hete pan en een minuut of 10 tover je al snel een hele stapel van deze zompige, zoete boterhammen op tafel!
Ingrediënten wentelteefjes
Dit heb je nodig voor 8 wentelteefjes:
- 8 sneetjes brood (dit mag best oud brood zijn, goed tegen voedselverspilling!)
- 100 ml melk
- 2 eieren
- 50 gram lichte basterdsuiker
- Kaneel (naar smaak)
- Snuf zout
- Roomboter (om in te bakken)
Leestip: Hoelang kun je eten bewaren in de koelkast en vriezer?
Hoe maak je wentelteefjes? Zo!
Met dit basisrecept maak je de lekkerste pain perdu (zo noemen ze dit gerecht in Frankrijk)!
Stap 1: maak het beslag
Meng de melk, eieren en het zout door elkaar met een garde of vork. Doe dat in een diep bord of ovenschaal.
Stap 2: wentel het brood door het beslag
Haal de boterhammen aan beide kanten door het beslag.
Stap 3: bak de wentelteefjes
Verwarm een klont roomboter in een koekenpan en bak de boterhammen hierin aan beide kanten bruin.
Stap 4: herhaal met de rest
Repeat! Haal vervolgens de rest van de boterhammen door het beslag en bak ze in de pan mooi bruin. Doe dat één voor één, zodat de boterhammen niet te lang in het beslag liggen. Daar worden ze vaak té nat van.
Stap 5: serveer met kaneelsuiker
Meng het suiker met de kaneel en strooi dit over de wentelteefjes. Niet te zuinig 😉
Wentelteefjes met een twist
De klassieke wentelteefjes zijn natuurlijk al heerlijk, maar een beetje variatie op z’n tijd is ook fijn. En laten wij nu net gék zijn op variaties. Wat dacht je van deze Cinnamon Roll Wentelteefjes? Een kruising tussen cinnamon rolls en wentelteefjes! Of deze Wentelteefjes van Kerststol, die je maakt met de restjes van je kerstontbijt. Ideaal!