Misschien heb je het al vaker gezien, maar wij smeren onze gegrilde broodjes bijna altijd in met een knoflookteen. Omdat het brood van het Hot & Spicy Broodje knapperig geroosterd is, blijven er microdeeltjes knoflook achter. Dit geeft echt een heerlijke smaak.
Je bent niet verplicht om onze Hot & Spicy Kruidenmix te gebruiken. Bekijk hier de ingrediënten om in de buurt te komen van onze smaak, zo staan op volgorde van groot naar klein. De precieze verhouding is uiteraard het geheim van de chef. 🙂
Dit recept vind je ook in ons kookboek: ‘Lekker eten voor iedereen!’
Bereidingswijze
Stap 1
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Stap 2
Halveer de snoeptomaten. Snijd de basilicumblaadjes fijn en voeg toe (houd twee topjes achter voor garnering). Breng op smaak met extra vierge olijfolie, zout en een snuf Hot & Spicy Kruidenmix. Meng door elkaar.
Stap 3
Bak een ciabatta af (of koop hem al afgebakken in de winkel). Snijd de ciabatta open, smeer beiden kanten in met extra vierge olijfolie en gril in een droge koekenpan. Tip: wil je heel het broodje goed geroosterd hebben net als wij? Zet dan wat gewicht op de bovenkant van de broodjes. Wij gebruiken bijvoorbeeld een andere pan. Op die manier maakt de ciabatta beter contact met de bodem van de pan en krijg je de ciabatta overal krokant.
Stap 4
Pel een knoflookteen en smeer de geroosterde kant van het brood er mee in.
Stap 5
Beleg de ciabatta met burrata. Doe hier de tomaten bovenop. Verspreid de pijnboompitten en maak het ‘Hot & Spicy Broodje’ op smaak met extra vierge olijfolie, een kleine snuf Hot & Spicy Kruidenmix en topjes van basilicum.
Ingrediënten
Voor 2 Hot & Spicy Broodjes
Hot & Spicy Broodjes
- 400 gram gemengde snoeptomaten
- 30 gram pijnboompitten
- 6 takjes basilicum
- 1 burrata
- 1 ciabatta (+/- 20 cm)
- 1 knoflookteen
- extra vierge olijfolie
- snuf Hot & Spicy Kruidenmix
- zout