Ben jij ook gek op Pindakaas en wil je het eens zelf maken? Huisgemaakte Pindakaas is eenvoudig, lekker en volledig zonder toevoegingen!
PS. Heb je onze Kookboekstandaard van Bamboe met SterkInDeKeuken brandmerk al eens gezien in onze webshop. Deze luxe kookboekstandaard van bamboe zorgt ervoor dat je recepten makkelijk kan lezen tijdens het koken en bakken. De metalen steunen houden jouw boek perfect open en de vijf kiepstanden zorgen voor de juiste leeshoek. Naast dat deze kookboekstandaard super handig is, ziet het er ook nog eens fantastisch uit! En… je kan hem ook nog eens gebruiken als tablet standaard.
Dit recept vind je ook in ons kookboek: ‘KIDS’

Bereidingswijze
Stap 1
Maal met een hakmolen de pinda’s heel fijn. Dit kan wel even een paar minuten duren. Help de hakmolen door af en toe met een spatel langs de randen te gaan.
Stap 2
Voeg wat notenolie of zonnebloemolie toe. Breng op smaak met een snufje zout. Maal dan nogmaals tot je pindakaas krijgt. Dit kan ook wel een paar minuten duren.
Stap 3
Klaar! Zo makkelijk is het, je eigen Huisgemaakte Pindakaas!
Ingrediënten
Voor 250 gram Pindakaas
Huisgemaakte Pindakaas
- 250 gram ongezouten pinda’s
- 2 eetlepels notenolie (of een neutrale olie, zoals zonnebloemolie)
- 1 snuf zout (zelf naproeven wat je lekker vind!)
Benodigdheden
- hakmolen