Skip to main content

Normaal gaan wij voor de standaard sauzen, maar als onze ogen toevallig toch op joppiesaus vallen in de snackbar, dan zijn we verkocht. In de video hieronder zie je precies hoe je het maakt.

Joppiesaus is niet alleen lekker bij friet/patat, maar ook bij een broodje hotdog of een broodje hamburger.

Benieuwd naar andere dips/sauzen? Op deze pagina vind je ze.

Bereidingswijze

Stap 1
Pel en snipper de ui. Verwarm in een pan de zonnebloemolie die bestemd is voor de vadouvan. Bak op lage temperatuur de helft van de vadouvan. Zo komen de smaken goed vrij. Voeg de gesnipperde ui toe en bak tot de uien zacht zijn geworden (8 à 10 minuten). Voeg daarna de rest van de vadouvan toe, schep even door en giet op een bord. Zet in de koelkast.

Stap 2
Doe het eigeel in een beker (geschikt voor de staafmixer). Voeg mosterd, witte wijnazijn, peper, zout en de resterende zonnebloemolie toe. Zet de staafmixer op de bodem van de beker. Zet de staafmixer aan, maar ga in één langzame beweging van onder naar boven. Je zal zien dat je een prachtige mayonaise hebt gemaakt. Zet een uurtje in de koelkast.

Stap 3
Meng het vadouvan-mengsel met de mayonaise. Zie daar, je eigen Joppiesaus!

Ingrediënten

Voor 1 schaaltje Joppiesaus (+/- 400 milliliter)

Joppiesaus
  • 200 milliliter zonnebloemolie (+ 50 milliliter voor bakken vadouvan)
  • 2 eetlepels vadouvan
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 eigeel
  • 1 kleine ui
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • peper
  • zout
Benodigdheden
  • staafmixer met beker