Skip to main content

Ingrediënten

Voor circa 25 kaasbolletjes

Kaasbolletjes
  • 1,5  zak Lay’s Strong Jalapeno & Cheese
  • 450 gram mini mozzarella’s
  • 200 gram patentbloem
  • 2 eieren
  • chili vlokken
  • zout
Dipsaus
  • 3 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel sriracha saus
Benodigdheden

Bereidingswijze

Mini mozzarella’s zijn al heerlijk als je ze gewoon koud eet, laat staan als je ze ook nog eens voorziet van een krokant en pittig jasje. Je doet de kaasbolletjes even in de friteuse, pak er een biertje bij en je avond op de bank of je spelletjesavond met vrienden is compleet! Op zoek naar meer tussendoortjes? Probeer dan ook eens deze TUC Pizzatjes of één van al onze andere tussendoortjes.

Stap 1
Verwarm de friteuse met frituurolie tot 180 graden.

Stap 2
Maak een sausje door de ketchup en de sriracha sweet chilli met elkaar te mengen.

Stap 3
Crush de pittige chips in een hakmolen fijn. Gooi de zak niet weg, want de kruimels mag je terugdoen in de zak.

Stap 4
Laat de mini mozzarella’s goed uitlekken boven de gootsteen. Wentel ze vervolgens volledig door de bloem en daarna door geklutst ei.

Stap 5
Paneer de mini mozzarella’s door ze vervolgens in de chipszak te husselen.

Stap 6
Bak de gepaneerde mini mozzarella’s 1 minuut in de frituurolie. Of verwijder voordat de kaasbolletjes gaan lekken.

Stap 7
Breng achteraf op smaak met zout en chili vlokken. Serveer met een lekker (speciaal) biertje.

Heb je onze kookboeken al eens gezien? Er staan alleen maar recepten in die je wil maken!