Skip to main content

Kapsalon van de BBQ

By 24 februari 2022Diner, Tussendoortjes

Ingrediënten

Voor 1 Kapsalon van de BBQ

Kapsalon
  • 4 rode aardappelen
  • 2 cherrytomaatjes
  • 2 handjes gesneden ijsbergsla
  • 2 kippendijfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 handje geraspte jonge kaas
  • 1 theelepel SterkInDeKeuken – Shoarma Kruidenmix
  • ¼ komkommer
  • ¼ rode ui
  • olijfolie spray
  • sriracha saus
Zelfgemaakte knoflooksaus
  • 1 flinke eetlepel mayonaise
  • 1 flinke eetlepel kwark
  • ½ teen knoflook
  • fijngesneden bieslook
Benodigdheden

Bereidingswijze

Kapsalon van de BBQ geeft weer een hele andere beleving aan een kapsalon dan normaal. Je proeft de aandacht die je er aan hebt geschonken en dat smaakt goed! Je kan dit recept uiteraard ook in de oven maken. Als je wil kan je dan ook ‘Luxe Kapsalon’ eens bekijken voor extra tips.

Onze Shoarma Kruidenmix is heel veel lekkerder dan die uit de supermarkt! Haal de kruidenmix in huis samen met onze andere kruidenmixen!

Stap 1
Verwarm de barbecue tot 220 graden met de deksel gesloten.

Stap 2
Marineer de kippendijen in zijn geheel met Shoarma Kruidenmix en olijfolie.

Stap 3
Snijd de rode ui in ringen, halveer de cherrytomaatjes en snijd de komkommer in blokjes. Maak van de mayonaise, kwark, fijn geperste knoflook en fijngehakte bieslook een knoflooksaus door alles met elkaar te mengen. Zet allen in de koelkast.

Stap 4
Was de aardappelen onder de kraan. Snijd de aardappelen in partjes. Leg de partjes met de schil naar beneden in een aluminium bakje. Spray in met olijfolie. Bak de aardappelen 30-35 minuten op indirecte hitte met een gesloten deksel.

Stap 5
Gril de kippendijen op de barbecue gaar. Snijd met een scherp koksmes in stukjes en doe op de gebakken (gare) aardappelen. Strooi er geraspte kaas over en sluit weer de deksel tot de kaas gesmolten is.

Stap 6
Maak de Kapsalon van de BBQ af met ijsbergsla, rode ui, komkommer, cherrytomaten, sriracha en zelfgemaakte knoflooksaus.