Een borrelplank maken met Kerst? Met deze Kerst Borrelplank steel je helemaal de show. Deze charcuterie / kaasplank is heel makkelijk om zelf te maken en superleuk om op tafel te zetten.
Je kan uiteraard zoveel variëren als je zelf wil, maar dit geeft je houvast voor een complete feestelijke plank zonder dat je iets mist.
Ben je nog op zoek naar december cadeaus? 🎁 Naast kookboeken, hebben wij heel veel andere leuke dingen in onze webshop. Wat denk je bijvoorbeeld van deze handige siliconen spatels of heerlijke kruidenmixen (inclusief +100 gratis online recepten).
Wij wensen je hele fijne kerstdagen met heel veel lekkere recepten! 🙂
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd met een scherp mes de bovenkant van de camembert. Snijd doormidden. Plaats één helft terug op de camembert. Het mag iets overhangen (dit wordt namelijk de baard van de kerstman). Haal van de andere helft een strook voor de muts en maak de rest in de vorm van een snor. Gebruik een cherrytomaatje als neus en een zwarte olijf voor de ogen.
Stap 2
Maak met de gesneden vleeswaren een kerstmuts en een kerstpak.
Stap 3
Vul de plank aan met de verschillende blokjes kaas, toastjes, druiven, fuet, kaasvlinders en deze superleuke Brie Kerstboompjes.
Ingrediënten
Voor 10 personen Kerst Borrelplank
Kerst Borrelplank
- 100 gram kaasblokjes kruiden
- 100 gram kaasblokjes oud
- 100 gram kaasblokjes sambal
- 80 gram coppa di parma
- 80 gram prosciutto crudo
- 80 gram salami
- 65 gram fuet
- 50 gram tuc bake rolls
- 10 kaasvlinders
- 4 kerstboompjes van brie
- 1 camembert (rond)
- 1 cherrytomaatje
- 1 trosje druiven
- 1 zwarte olijf
Benodigdheden
- borrelplank