Deze Kerstkrans Caprese is een perfect voorgerecht of bijgerecht voor jouw kerstdiner. Voor de presentatie alleen al krijg je een 10!
Nog december-cadeaus nodig? Bekijk hier al onze leuke producten, zoals een kookboek, spatels of kruidenmixen. Zet ze op je verlanglijstje of geef ze cadeau!
Ons nieuwe kookboek ‘Voor elk moment wat lekkers’ is vanaf nu verkrijgbaar! 🥳 Goed nieuws, dit recept staat er ook in. Druk hier en haal dit leuke kookboek in huis of geef het cadeau.

Bereidingswijze
Stap 1
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Stap 2
Haal alle blaadjes van een pot basilicum en doe het in de hakmolen. Voeg extra vierge olijfolie toe en hak fijn zodat er wat ruimte ontstaat in de molen. Voeg geroosterde pijnboompitten, gepelde knoflooktenen en Parmezaanse kaas toe. Maak op smaak met Salty Lemon Kruidenmix. Mix alles tot een mooie pesto. Is de pesto te droog? Voeg dan nog wat extra vierge olijfolie toe.
Stap 3
Pak een groot rond bord. Haal de pesto met een siliconen spatel uit de hakmolen (eerst het mes verwijderen) en maak van de pesto een grote ring op het bord.
Stap 4
Haal de blaadjes van de basilicum en bedek de pesto met de basilicumbladeren (houd minimaal vijf topjes over voor decoratie). Verdeel de helft van de cherrytomaten over de ring. Snijd de andere helft doormidden en leg tussen de hele tomaten met de open kant naar boven. Leg vervolgens de mozzarellabolletjes bovenop. Breng de ring op smaak met Salty Lemon Kruidenmix.
Stap 5
Maak de Kerstkrans Caprese af met wat extra vierge olijfolie, balsamico-crème en de achtergehouden basilicumblaadjes.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Caprese
- 500 gram cherrytomaten
- 250 gram mozzarellabolletjes
- 1 pot basilicum
- ½ theelepel Salty Lemon Kruidenmix
- extra vierge olijfolie
- balsamico-crème
Pesto
- 75 gram Parmezaanse kaas
- 50 milliliter extra vierge olijfolie
- 30 gram pijnboompitten
- 2 knoflooktenen
- 1 pot basilicum
- ½ theelepel Salty Lemon Kruidenmix
Benodigdheden
- groot rond bord
- hakmolen
- Siliconen Spatelset