Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 25 gram suiker
- 200 gram pure chocolade
- 250 milliliter slagroom
- 100 milliliter koffie
- 4 Kinder bueno’s (2 repen p.p.)
- 12 Oreokoekjes
- 4 takjes munt
- 8 bloemen van de viool (alleen eetbaar indien niet bespoten)
- 2 eieren
- SterkInDeKeuken Spatelset
Bereidingswijze
Chocolademousse maken is makkelijk, er iets creatiefs van maken ook. Met dit Kinder Bueno Moestuintje zaai je en oogst je op dezelfde dag!
Zoek je een ander lekker nagerecht? Bekijk dan eens onze andere recepten. Er staan er genoeg tussen die je ongetwijfeld lekker gaat vinden. Bijvoorbeeld Licor 43 Tiramisu.
Stap 1
Splits de eieren. Doe de eiwitten in een grote schaal en klop deze op met suiker tot het stijf is.
Stap 2
Zet een kopje sterke koffie.
Stap 3
Smelt de chocolade au bain-marie. Klop intussen de slagroom lobbig.
Stap 4
Haal de chocolade van de pan en meng de eidooiers en een (iets afgekoeld) kopje sterke koffie erdoor.
Stap 5
Spatel eerst een klein beetje geklopt eiwit door de chocolade. Dit noemt men ook wel ‘familie maken’. Spatel hierna voorzichtig de rest van het eiwit erdoor. Spatel vervolgens voorzichtig de geklopte slagroom erdoor.
Stap 6
Verdeel de chocolademousse over de glazen. ‘Zaai’ de Kinder Bueno’s (circa 3 stukjes per glas) en laat de chocolademousse ten minste 3 uur opstijven in de koelkast.
Opmaak
Stap 1
Pak de oreokoekjes erbij en verwijder de witte suikerlaagjes (twisten en dan met een mesje eraf schrapen). Maal de koekhelften fijn tot ‘aarde’ in een keukenmachine.
Stap 2
Dit is dé ideale bodem voor jouw buenoplantje! Verdeel deze over de glazen.
Stap 3
Steek in de ‘aarde’ een takje munt en twee bloemen van de viool.
Stap 4
Steek een reep Kinder Bueno in het Kinder Bueno Moestuintje, zodat het net lijkt alsof deze eruit is komen groeien.