Skip to main content

Kinder Bueno Tiramisu, de titel zegt alles al. Dit is lekker!

Je maakt dit recept supermakkelijk en snel. Daarnaast kan je het heel goed voorbereiden. Je kan deze Kinder Bueno Tiramisu direct eten, maar het is ook heel lekker om alle smaken in te laten trekken. Na maken is het nog twee dagen houdbaar.

Ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je een dessert zoekt voor Kerst? Vergeet dan zeker niet om al onze leuke cadeaus te bekijken.

Bereidingswijze

Stap 1
Halveer de vanilleboon over de lengte en schraap met een mesje het merg uit de boon. Voeg de mascarpone, slagroom, vanillemerg en suiker samen en klop met een garde lobbig. Het hoeft dus niet helemaal opgeklopt te zijn zoals je vaak met slagroom doet. Snijd Kinder Buenos in dunne plakjes en spatel door de crème.

Stap 2
Schenk chocolademelk in een ruime kom. Laat de helft van de lange vingers er even in badderen en bedek daarna de bodem van de schaal ermee. Verspreid met een siliconen spatel de helft van de crème over de lange vingers. Zet de pot hazelnootpasta in de magnetron voor 30 seconden (of verwarm in een pannetje). Als het goed is, is het nu een saus. Zet anders nog een aantal seconden in de magnetron. Drapeer de saus rijkelijk en op gevoel over de crème.

Stap 3
Bouw de Kinder Bueno Tiramisu verder op met een nieuwe laag geweekte lange vingers en crème. Trek de crème-laag glad met een siliconen spatel. Doe wat hazelnootpasta in een spuitzak en spuit vanuit een hoek zigzaggend naar de andere hoek. Wij laten ongeveer 2 centimeter tussen elke streep.

Stap 4
Pak een cocktailprikker en trek om en om strepen de andere kant op. Dus eerst van boven naar beneden en daarna van beneden naar boven. Op die manier krijg je hetzelfde effect als wat wij hebben. Strooi langs de randen wat nougatine.

Stap 5
Leg twee Kinder Buenos en een takje munt bovenop. Genieten dit!

Ingrediënten

Voor 6 personen

Kinder Bueno Tiramisu
  • 250 gram mascarpone
  • 250 milliliter slagroom
  • 200 gram lange vingers
  • 200 milliliter chocolademelk
  • 50 gram nougatine
  • 3 eetlepels hazelnootpasta (uno penotti, praline)
  • 3 pakjes Kinder Bueno (1 voor garnering)
  • 2 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 1 takje munt
  • 1 vanilleboon
Benodigdheden