Skip to main content

Kinder Surprise Chocolademelk

By 3 maart 2022Dranken

Ingrediënten

Voor 1 grote mok Kinder Surprise Chocolademelk

Kinder Surprise Chocolademelk
  • 350 milliliter halfvolle melk
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 Kinder Surprise Ei
  • ½ eetlepel suiker
  • spuitbus slagroom
Benodigdheden
  • zeefje

Bereidingswijze

Kinder Surprise Chocolademelk is een superleuke reden om de keuken in te duiken met kinderen. De surprise is al een feestje op zich, maar zodra ze hun eigen gemaakte chocolademelk proeven, is het feestje nog meer compleet. Wij vullen de eieren heel simpel met cacao en suiker, maar als je wil kan je bijvoorbeeld ook nog mini-marshmallows in het ei doen. Dan wordt het helemaal een magisch feestje zodra het ei opensmelt door de hete melk.

Vind je het leuk om met kinderen te koken en te bakken? We horen vaak dat kinderen fan zijn van onze kookboeken. Wellicht leuk om in huis te halen?

Stap 1
Haal het Kinder Surprise Ei uit de folie en snijd voorzichtig met een klein mesje doormidden (er zit al een naad). Verwijder de surprise. Doe in één helft suiker en gezeefde cacao volgens de verhoudingen.

Stap 2
Verwarm een pan op het fornuis. Leg de lege helft van het ei even kort in de pan zodat de rand van het ei een klein beetje smelt. Doe de gesmolten helft terug op de gevulde helft en laat stollen in de koelkast.

Stap 3
Breng de melk aan de kook. Let op, blijf erbij staan want melk kookt over als het eenmaal kookt. Verwijder van de hittebron en giet in een mok met daarin het gevulde ei. Roer goed door tot alles is opgelost in de melk.

Stap 4
Serveer de Kinder Surprise Chocolademelk met slagroom en gezeefde cacao. Eventueel kan je ook nog decoreren met een ander Kinder Surprise ei.