Skip to main content

Kinder Surprise Chocolademelk

Kinder Surprise Chocolademelk is een superleuke reden om de keuken in te duiken met kinderen. De surprise is al een feestje op zich, maar zodra ze hun eigen gemaakte chocolademelk proeven, is het feestje nog meer compleet. Wij vullen de eieren heel simpel met cacao en suiker, maar als je wil kan je bijvoorbeeld ook nog mini-marshmallows in het ei doen. Dan wordt het helemaal een magisch feestje zodra het ei opensmelt door de hete melk.

Vind je het leuk om met kinderen te koken en te bakken? We horen vaak dat kinderen fan zijn van onze kookboeken. Wellicht leuk om in huis te halen?

Bereidingswijze

Stap 1
Haal het Kinder Surprise Ei uit de folie en snijd het voorzichtig met een klein mesje doormidden (er zit al een naad). Haal de surprise eruit. Doe in één helft van het ei de suiker en gezeefde cacao.

Stap 2
Verwarm een pan op het fornuis. Leg de lege helft van het ei een paar seconden in de pan. Zo kan de rand van het ei een beetje smelten. Doe de gesmolten helft terug op de gevulde helft. Laat stollen in de koelkast.

Stap 3
Breng samen met een volwassene de melk net niet aan de kook. Let op: blijf erbij staan want als het wel kookt, dan gaat het over de rand van de pan. Verwijder van de hittebron. Nu wordt het leuk. Giet de melk in een mok met daarin het ei. Roer met een lepel tot alles is opgelost in de melk.

Stap 4
Serveer de Kinder Surprise Chocolademelk met slagroom en gezeefde cacao. Eventueel kan je het ook nog versieren met een ander Kinder Surprise Ei.

Ingrediënten

Voor 1 grote mok Kinder Surprise Chocolademelk

Kinder Surprise Chocolademelk
  • 350 milliliter halfvolle melk
  • 1 eetlepel cacaopoeder + extra
  • 1 Kinder Surprise Ei
  • ½ eetlepel suiker
  • spuitbus slagroom
Benodigdheden
  • grote mok
  • zeefje