Skip to main content

Onze Kippetje Kruidenmix helpt je om thuis superlekkere kip te maken. Nog lekkerder dan bij de poelier. In dit geval gebruiken we het bij een hele kip uit de oven, maar je kan het ook gebruiken voor Kipkluifjes, kippenhaasjes, kippendijen of ander gevogelte.

Kippetje Kruidenmix is op smaak en kwaliteit gemixt. Dat proef je! We halen de smaak echt uit de specerijen en beperken het gebruik van zout zoveel mogelijk Bekijk al onze kruidenmixen in onze webshop.

Bereidingswijze

Stap 1
Verwijder het eventuele bindtouw van de kip. Smeer de kip volledig in met twee eetlepels olijfolie.

Stap 2
Strooi Kippetje Kruidenmix over de kip. Smeer de hele kip in. Je mag de oksels en de binnenkant van de kip ook insmeren. Wanneer je alleen de buitenkant zou kruiden, dan verlies je smaak.

Stap 3
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 4
Verhit roomboter en een eetlepel olijfolie in een ovenbestendige pan (van metaal en zonder plastic handvat). Braad de kip aan alle kanten 1 minuut aan.

Stap 5
Zet de pan 60 minuten in de voorverwarmde oven. Open de oven na 30 en 50 minuten en bedruip de kip met de jus. Dit voorkomt dat de kip droog wordt. Controleer na de 60 minuten baktijd of de kip een minimumtemperatuur heeft bereikt van 70 graden. Doe dit in het dikste gedeelte. Dit is tussen de poot en de romp. Verleng de oventijd indien nodig.

Stap 6
Er gaat niets boven de geur en smaak van deze Kip uit de oven. Dat wordt genieten!

Ingrediënten

Voor 1 hele kip

Kip uit de oven
Benodigdheden
  • keukenthermometer
  • ovenbestendige koekenpan (die in je oven past)