Skip to main content

Tien tenen gaan er in deze Knoflookdip! Klinkt als gigantisch veel, maar geloof ons: dit is het helemaal! Het is echt supersimpel. Eerst bak je de knoflooktenen in olie, even laten afkoelen en vervolgens voeg je het samen met citroensap, olijfolie en ei. Staafmixer erop en heel langzaam omhoog halen. Niet als een gek gaan ronddraaien. Echt een superleuke en leerzame manier om je eigen mayonaise te maken!

In deze Knoflookdip gebruiken we deze Salty Lemon Kruidenmix. Het vleugje citroen, de lekkere pepertjes en het zeezout maken deze kruidenmix verslavend lekker! We gebruiken het bijvoorbeeld ook in ons recept voor Burrata Toast. Lekker in huis halen dus! Op dezelfde pagina vind je nog tien andere kruidenmixen. Ze zijn stuk voor stuk op smaak en kwaliteit gemixt. Dat proef je!

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2
Pel de knoflooktenen en doe ze in een ovenbestendig schaaltje. Besprenkel met één derde van de olijfolie. Maak op smaak met Salty Lemon Kruidenmix en voeg een takje tijm toe. Bak de knoflooktenen 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen.

Stap 3
Verwijder de tijm en doe de olie met knoflook in een hoge beker (geschikt voor een staafmixer). Voeg ei, citroensap en de rest van de olijfolie toe. Zet de staafmixer op de bodem van de beker. Zet de mixer aan, maar ga geleidelijk met de staafmixer naar boven. Binnen tientallen seconden heb je een smeuïge Knoflookdip. Laat afkoelen in de koelkast.

Stap 4
Serveer de knoflookdip met wat Salty Lemon Kruidenmix en versgebakken stokbrood.

Ingrediënten

Voor 1 schaaltje Knoflookdip (+/- 300 gram)

Knoflookdip
  • 300 milliliter milde olijfolie (of zonnebloemolie of koolzaadolie)
  • 10 tenen knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 ei
  • 1 takje tijm
  • Salty Lemon Kruidenmix
  • stokbrood (optioneel)
Benodigdheden
  • ovenschaaltje
  • staafmixer (met beker)

Gek op onze onweerstaanbare recepten?
Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok voor nog meer recepten & foodhacks!