Skip to main content

Ingrediënten

Voor 8 kokos mango cocktails:

Kokos Mango Cocktail
  • 500 milliliter kokosijs
  • 400 milliliter Go-Tan kokosmelk
  • 300 milliliter sojamelk met kokossmaak
  • 200 milliliter rum
  • 100 gram kokosflakes
  • 8 kokosnoten
  • 6 eetlepels honing
  • 2 mango’s
Benodigdheden

Bereidingswijze

Nee dit is niet Expeditie Robinson… Deze Kokos Mango Cocktail kwam gewoon tot stand in onze achtertuin. We snappen best de verwarring, want we hebben in deze video gekookt met ‘The Real Han Go’,  het bekende gezicht van Go-Tan! Han Go heeft duidelijk ervaring voor de camera, want hij voegt zonder moeite gewoon even de Go-Tan kokosmelk en de geroosterde kokos toe. Alsof hij nooit anders heeft gedaan.

Kokosnoot, kokosmelk, geroosterde kokos en kokosijs… Deze cocktail is één en al kokos. En dat maakt hem verrukkelijk!! Toch op zoek naar andere drankjes? Klik dan hier.

Stap 1
Op de kokosnoot vind je drie donkerbruine puntjes. Eén van deze kan je eenvoudig doorboren met een schroevendraaier. Laat het kokoswater eruit lopen. Dit is direct drinkbaar binnen 4 uur na openen en zit boordevol vitamines en mineralen! Pak een hamer en tik de kokosnoot in de rondte. Er ontstaat vanzelf een barst waarmee je de kokosnoot kan openmaken.

Stap 2
Bekleed een ovenbakplaat met bakpapier en bak de kokosflakes zonder vetstof 3 minuten op 180 graden. Laat vervolgens afkoelen.

Stap 3
Snijd de schil van de mango en ontdoe het vruchtvlees van de pit. Houd wat mangoblokjes achter voor garnering. Doe de rest van het vruchtvlees in een blender en voeg sojamelk, rum, honing en kokosmelk van Go-Tan toe. Mix tot alles goed met elkaar vermengd is.

Stap 4
Giet de cocktail tot een centimeter onder de rand van de kokosnoot. Voeg één bolletje kokosijs per kokosnoot toe. Garneer met mangoblokjes en geroosterde kokos. Serveer met rietjes, decoratie en een theelepel.

Gek op onze onweerstaanbare recepten?
Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok voor nog meer recepten & foodhacks!