Deze Kruidnoten Blondies moet je proeven! Wanneer kwam jij er overigens achter dat Blondies het tegenovergestelde zijn van Brownies? Wij weten het al een tijdje, maar toch zijn er veel mensen die het niet weten. Wij vinden het erg grappig om te zien wanneer het kwartje dan valt. 😂
Tip van Flip: Sta je veel te bakken en te koken? Deze Siliconen Spatelset gaan je echt heel blij maken als je nu werkt met ander materiaal spatels. Probeer het en je wilt nooit anders meer!
Ons nieuwe kookboek ‘Voor elk moment wat lekkers’ is vanaf nu verkrijgbaar! 🥳 Goed nieuws, dit recept staat er ook in. Druk hier en haal dit leuke kookboek in huis of geef het cadeau.
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet de bakvorm in met wat roomboter. Knip bakpapier op maat en doe het in de brownie-vorm. Door de roomboter blijft het bakpapier goed zitten.
Stap 2
Smelt in een pan de roomboter samen met 150 gram gebroken witte chocolade. Doe dit op lage temperatuur en roer regelmatig door. Is alles bijna gesmolten? Haal het dan van de hittebron en roer door tot alles gesmolten is. Ga verder met de volgende stap.
Stap 3
Snijd de vanilleboon doormidden. Schraap het merg eruit. Doe eieren, lichtbruine basterdsuiker, vanillemerg en zout in de mengkom. Klop een paar minuten luchtig met een garde. Voeg de gesmolten witte chocolade en roomboter door het mengsel. Voeg zelfrijzend bakmeel toe en spatel door het beslag.
Stap 4
Hak de overige witte chocolade in grove stukken. Doe de bakkerskruidnoten en witte chocolade bij het beslag. Spatel door.
Stap 5
Vul de brownie-vorm met het beslag en strijk glad. Bak 30 á 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 6
Laat de Kruidnoten Blondies afkoelen tot kamertemperatuur. Snij de Kruidnoten Blondies daarna in minimaal twaalf stukken.
Ingrediënten
Voor 12 Kruidnoten Blondies
Kruidnoten Blondies
- 250 gram witte chocolade(letter)
- 135 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram lichtbruine basterdsuiker
- 100 gram roomboter (+ extra om in te vetten)
- 2 eieren
- 2 handjes bakkerskruidnoten
- 1 vanilleboon
- ¼ theelepel zout
Benodigdheden
- brownie-vorm (27 x 17 cm)
- bakpapier
- keukenmachine met garde
- Siliconen Spatelset