Je hoort het wel vaker: stoofvlees met ontbijtkoek of een ingesmeerde boterham met mosterd. Dit is waarschijnlijk de eerste keer dat je van Kruidnoten Stoofvlees hoort. Heel erg lekker en superleuk in september, oktober, november en december. Tegenwoordig kan het zelfs al in augustus.
Kook je elke dag? Overweeg het dan eens om deze handige Siliconen Spatels in huis te halen. Hittebestendig en helpt je in elk hoekje van de pan. Ook weer bij dit recept.
Bereidingswijze
Stap 1
Schil de bospenen en snijd in plakken van een halve centimeter dik. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflookteen en snijd fijn.
Stap 2
Snijd de riblappen in vierkante blokken van 2 tot 3 centimeter groot.
Stap 3
Verhit roomboter met olijfolie in een braadpan. Doe het vlees in de pan en breng flink op smaak met peper en zout. Bak rondom bruin.
Stap 4
Voeg de peen, ui en knoflook toe. Schep regelmatig door met een handige Siliconen Spatel. Breng het vlees op smaak met stoofvleeskruiden. Voeg ook bloem en mosterd toe. Roer door en blus af met een biertje en runderbouillon. Maak af met verse tijm en kruidnoten. Zet de hittebron lager.
Stap 5
Laat 2 uur sudderen met de deksel op de pan. Haal de deksel daarna van de pan en laat het vocht verdampen tot het Kruidnoten Stoofvlees zacht is.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Kruidnoten Stoofvlees
- 700 gram riblappen
- 250 milliliter bier
- 75 gram kruidnoten
- 10 gram roomboter
- 3 takken tijm
- 3 theelepels stoofvleeskruiden
- 2 bospenen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 flinke eetlepel bloem
- 1 knoflookteen
- 1 liter runderbouillon
- 1 theelepel mosterd
- 1 ui
- peper
- zout
Benodigdheden
- braadpan
- Koksmes
- Siliconen Spatels
- Snijplanken