Skip to main content

Lasagne Funghi is een superlekkere manier om lasagne te eten. Weer eens iets anders dan de standaard lasagne bolognese.

Zijn er witte asperges te koop in de supermarkt? Bekijk dan zeker eens deze versie met asperges.

Bereidingswijze

Stap 1
Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken. Bak de champignons op hoge temperatuur in een beetje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 2
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Smelt de roomboter zonder het te laten verkleuren. Bak de ui en knoflook even kort in de boter. Voeg de bloem toe aan de pan en laat de bloem garen. Roer regelmatig door met een handige siliconen spatel. Voeg koude melk toe terwijl je roert met een garde. Zodra de bloem is opgegaan in de melk kan je geraspte Parmezaanse kaas, truffeltapenade, peper en zout toevoegen. Roer door met een garde. Je hebt nu een mooie bechamelsaus met truffel.

Stap 3
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe een derde deel van de bechamelsaus op de bodem van de ovenschaal. Beleg met lasagnevellen. Doe hier de helft van de spinazie en een kwart van de mozzarella op. Beleg vervolgens met lasagnebladen, een derde deel bechamelsaus, de helft van de champignons, een kwart van de mozzarella en de rest van de spinazie. Maak de lasagne af met lasagnebladen, de rest van de bechamelsaus en als laatste mozzarella en champignons.

Stap 4
Bak de Lasagne Funghi 30 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de lasagne met platte peterselie of basilicum.

Ingrediënten

Voor 3-4 personen

Lasagne Funghi
  • 500 gram kastanje champignons
  • 500 milliliter volle melk
  • 225 gram geraspte mozzarella
  • 200 gram lasagnebladen
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 100 gram spinazie
  • 40 gram bloem
  • 40 gram roomboter
  • 4 tenen knoflook
  • 1 ½ theelepel truffeltapenade
  • 1 ui
  • olijfolie
  • peper
  • platte peterselie (of basilicum)
  • zout
Benodigdheden