Zie je de laagjes van deze Lasagne Taart? Gaaf hé? Je kunt zelfs variëren met de vulling als je dat leuk vindt. Deze versie met ricotta en spinazie is in ieder geval een aanrader om eens te proberen! Dol op de Italiaans? Probeer dan ook eens onze Pizza Dip Ring, Pizza Nachos of één van onze andere diner recepten. Onze kookboeken al gezien? Leuk voor jezelf en als cadeau!
Dit recept vind je ook in ons kookboek: ’50x Onweerstaanbaar’

Bereidingswijze
Stap 1
Kook de spinazie in 2 minuten gaar. Druk de spinazie vervolgens goed uit in een bolzeef zodat al het overtollige vocht eruit is. Meng de spinazie met de ricotta. Voeg ook geraspte Parmezaanse kaas, peper, zout en een ei toe. Meng dit goed met elkaar.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg een tortilla op de bodem van een springvorm die net iets groter is dan de tortilla (kan ook gewoon op een bakplaat). Smeer deze tortilla in met het spinaziemengsel. Leg een tortilla erop en verdeel nogmaals wat van het spinaziemengsel erover. Plaats hierop een tortilla. Smeer tot op de randen drie eetlepels frito op de tortilla. Breng deze laag op smaak met geriste tijm en een hand vol mozzarella. Herhaal deze stappen. Over het algemeen doe je dus twee tortilla’s spinazie, één tortilla frito, twee tortilla’s spinazie, één tortilla frito. Zo ga je door tot er iets op is geraakt. Je moet hoe dan ook eindigen met een tortilla met frito en extra veel mozzarella.
Stap 3
Zet de Lasagne Taart 40 minuten in de oven. Serveer met wat blaadjes basilicum.
Ingrediënten
Voor 1 Lasagne Taart
Lasagne Taart
- 500 gram ricotta
- 400 gram spinazie
- 300 gram geraspte mozzarella
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 12 eetlepels frito
- 12 medium tortilla’s
- 8 takjes tijm
- 1 ei
- peper
- verse basilicum
- zout
Benodigdheden
- bakpapier
- bodem van een springvorm
- bolzeef
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset