Ingrediënten
Voor 12 personen:
Cookie Cups
- 300 gram bloem
- 225 gram ongezouten roomboter
- 125 gram kristalsuiker
- 125 gram bruine basterdsuiker
- 60 gram pure chocolade
- 2 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- bakspray
Licor 43 Chocolademousse
- 375 milliliter slagroom
- 300 gram pure chocolade
- 50 milliliter Licor 43
- 3 theelepels suiker
Topping
- 1 zak normale M&M’s
- 1 fles chocolade schenkstroop
Benodigdheden
- muffinvorm
- ijsknijper
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset
Bereidingswijze
Onweerstaanbaar: Licor 43 Chocomousse in een Cookie Cup.
Sinds de start van SterkInDeKeuken hebben we altijd één belangrijke drijfveer gehad: mensen samenbrengen. We twijfelden dan ook geen moment toen COOP Supermarkten en Brand Ambassadors ons benaderden voor een prachtig initiatief. Laat werk en je smartphone deze kerst voor wat het is en duik voor het gezellige kerst-samenzijn-gevoel de keuken in. Maak deze kerst samen met geliefden een kerstklassieker met een twist, zoals deze Licor 43 Chocomousse.
Meer recepten in kerstsferen vind je hier.
Cookie Cups
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Stap 2
Roer in een keukenmachine de roomboter zacht met de kristalsuiker en bruine basterdsuiker. Voeg de eieren vervolgens één voor één toe. Wanneer de eieren volledig zijn opgenomen kan je de bloem, bakpoeder en het zout toevoegen. Mix goed door tot een egaal geheel. Hak de chocolade fijn en spatel door het deeg.
Stap 3
Spray de muffinvorm in met bakspray. Gebruik een ijsknijper om het deeg goed te verdelen over de muffinvorm. Druk aan met een lepel.
Stap 4
Bak de het deeg 30 minuten tot cookie cups in de oven.
Stap 5
Druk de cookie cups direct na het bakken in met behulp van (bijvoorbeeld) een juslepel, zodat je echt een holletje krijgt voor de chocolademousse. Doe dit direct na het verwijderen uit de oven. Dan zijn de cookie cups nog vormbaar.
Licor 43 Chocolademousse
Stap 1
Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom op met de suiker en meng het voorzichtig met de gesmolten chocolade zodat de luchtigheid behouden blijft.
Stap 2
Meng de Licor 43 door de mousse en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
Topping
Stap 1
Doe met behulp van een ijsknijper een bolletje Licor 43 chocolademousse op de cookie cup.
Stap 2
Serveer de Licor 43 Chocolademousse met chocoladestroop (of chocoladesaus) en gehakte groene en rode M&M’s.