Ingrediënten
Voor 5 kiplollies:
- 150 milliliter Licor 43
- 5 kippenpoten
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels sinaasappelmarmelade
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel verse tijm
- zest van een sinaasappel
- verse gember (circa 3 cm per 5 kippenpoten)
- flinke scheut olie (om in te bakken, bijvoorbeeld zonnebloemolie)
- peper
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset
- zout
Bereidingswijze
LICOR 43 KIPLOLLIES! Liefhebbers van Licor Cuarenta Y Tres (Licor 43) opgelet! Dit moet je echt proeven…
Wij zijn erg fan van koken met Licor 43. We weten ook dat velen van jullie deze recepten ontzettend lekker vinden. Speciaal voor jullie hebben we hier alle recepten met Licor 43 op een rijtje gezet.
Stap 1
Pak een flinke kom waarin de kippenpoten gemarineerd worden. Schenk hierin de Licor 43.
Stap 2
Voeg de sinaasappelmarmelade, honing en tijm toe.
Stap 3
Rasp verse gember en voeg dit ook toe aan de marinade.
Stap 4
Rasp de zest van de sinaasappel (alleen het oranje, het witte is bitter!), voeg dit toe aan de marinade.
Stap 5
Hak knoflook fijn en voeg toe.
Stap 6
Voeg als laatste peper, zout en olie toe en roer goed door. De marinade is klaar!
Stap 7
Snijd de kippenpoten rondom in tot op het bot, net onder het bovenste bolletje. Peesjes kan je eventueel doorknippen met een keukenschaar. Schuif het vlees wat naar beneden.
Stap 8
Haal de kippenpoten goed door de Licor 43 marinade, dek de kom af en plaats het voor minimaal 4 uur in de koeling.
Stap 9
Braad de Licor 43 Kiplollies in een braadpan en voeg de overgebleven marinade (eventueel in etappes) toe. Eet smakelijk!