0

Licor 43 Kiplollies

By 17 maart 2018januari 31st, 2020Diner, Tussendoortjes

Ingrediënten

Voor 5 kiplollies:

  • 150 milliliter Licor 43
  • 5 kippenpoten
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels sinaasappelmarmelade
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel verse tijm
  • zest van een sinaasappel
  • verse gember (circa 3 cm per 5 kippenpoten)
  • flinke scheut olie (om in te bakken, bijvoorbeeld zonnebloemolie)
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

LICOR 43 KIPLOLLIES! Liefhebbers van Licor Cuarenta Y Tres (Licor 43) opgelet! Dit moet je echt proeven…

Stap 1
Pak een flinke kom waarin de kippenpoten gemarineerd worden. Schenk hierin de Licor 43.

Stap 2
Voeg de sinaasappelmarmelade, honing en tijm toe.

Stap 3
Rasp verse gember en voeg dit ook toe aan de marinade.

Stap 4
Rasp de zest van de sinaasappel (alleen het oranje, het witte is bitter!), voeg dit toe aan de marinade.

Stap 5
Hak knoflook fijn en voeg toe.

Stap 6
Voeg als laatste peper, zout en olie toe en roer goed door. De marinade is klaar!

Stap 7
Snijd de kippenpoten rondom in tot op het bot, net onder het bovenste bolletje. Peesjes kan je eventueel doorknippen met een keukenschaar. Schuif het vlees wat naar beneden.

Stap 8
Haal de kippenpoten goed door de Licor 43 marinade, dek de kom af en plaats het voor minimaal 4 uur in de koeling.

Stap 9
Braad de kip in een braadpan en voeg de overgebleven marinade (eventueel in etappes) toe. Eet smakelijk!

Wil je meer zien?
Volg ons gezellig op Instagram voor nog meer foto’s, video’s en stories!