Ingrediënten
Voor 1 Licor 43 Kwarktaart (25cm):
Licor 43 Kwarktaart
- 500 gram volle milde kwark
- 250 milliliter slagroom
- 250 gram speculoos koffieleutjes
- 200 gram witte basterdsuiker
- 125 gram ongezouten roomboter
- 100 milliliter Licor 43
- 12 blaadjes gelatine
- 4 eetlepels sinaasappel marmelade
- 1 sinaasappel
Benodigdheden
- bakpapier
- keukenmachine
- springvorm 25 cm
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset
Bereidingswijze
Heb je iets te vieren of gewoon toe aan taart? Maak dan eens deze Licor 43 Kwarktaart. Tip: maak/koop geen andere taarten voor de visite. Iedereen die de keuze krijgt gaat sowieso voor deze taart! Hihi. Op zoek naar een andere top taart? Probeer eens de Rolo Cheesecake of één van onze andere tussendoortjes.
Stap 1
Maal de speculooskoekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de roomboter en meng het door de fijngemalen koekjes. Verspreid over de bodem van de met bakpapier beklede springvorm. Druk goed aan met een lepel. Zet minimaal 15 minuten in de koelkast.
Stap 2
Week de gelatine tien minuten in koud water. Was de sinaasappel onder stromend water en rasp hem vervolgens. Wanneer de sinaasappel geraspt is, kan je hem uitpersen. Meng de kwark met basterdsuiker, sinaasappelrasp en Licor 43. Verhit de verse sinaasappelsap in een pan. Breng bijna aan de kook en haal van het vuur. Voeg de gelatine toe en roer totdat de gelatine volledig is opgelost. Meng het met de Licor 43 kwark.
Stap 3
Klop in een andere grote kom de slagroom stijf. Voeg de Licor 43 kwark toe aan de slagroom en spatel het er voorzichtig doorheen zonder de luchtigheid van de slagroom te verliezen. Giet het vervolgens over de speculoosbodem en strijk glad. Zet het vier uur in de koelkast.
Stap 4
Verwarm in een pannetje de sinaasappelmarmelade met één eetlepel water. Verdeel over de bovenkant van de kwarktaart en dan is het tijd voor taart!