Rolo Cheesecake waar de karamel uit de Rolo’s druipt… Dit is toch niet te weerstaan?! Deze Rolo Cheesecake is extra lekker, omdat we hem hebben gemaakt van witte chocolade. Ga jij deze no bake cheesecake maken? Is het een succes of toch op zoek naar iets anders? Probeer ook eens de Daim Cheesecake of probeer onze andere lekkere tussendoortjes.
Dit recept vind je ook in ons kookboek: ’50x Onweerstaanbaar’

Bereidingswijze
Stap 1
Maal de kandijkoeken fijn in een keukenmachine. Smelt de roomboter en meng het door de fijngemalen koekjes. Verspreid over de bodem van de met bakpapier beklede springvorm. Druk goed aan met een lepel. Zet minimaal 15 minuten in de koelkast.
Stap 2
Klop 200 milliliter slagroom op met de kristalsuiker. Roer de roomkaas los in een grote kom en meng daar de opgeklopte slagroom door. Zet in de koelkast en ga verder met de volgende stap.
Stap 3
Breng een pan met water tot tegen het kookpunt. Zet een passende hittebestendige pan/schaal erbovenop. De onderkant mag het water niet raken. Breek hierin de chocolade. Smelt het en roer regelmatig en geduldig. Als de chocolade gesmolten is zet je de hittebron direct. Ga verder met de volgende stap.
Stap 4
Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Verwarm in een steelpan de vloeibare slagroom. Wanneer het bijna kookt voeg je de geweekte gelatineblaadjes toe. Roer even goed door en meng door de roomkaas met slagroom. Roer het wederom goed door en voeg vervolgens ook nog de gesmolten witte chocolade toe. Meng tot één geheel en stort op de taartbodem. Vlak de cheesecake af met behulp van een spatel. Zet 4 uur in de koelkast.
Stap 5
Snijd de cheesecake in porties en verdeel daarna de rolo’s over de cheesecake. Voor een mooi effect snijd je wat rolo’s door en plaats je die precies op de zijkant van het gebak. De karamel stroomt er langzaam maar zeker uit.
Ingrediënten
Voor 1 cheesecake
Rolo Cheesecake
- 400 gram roomkaas
- 260 gram kandijkoeken
- 200 gram witte chocolade
- 200 milliliter opgeklopte slagroom
- 130 gram roomboter
- 100 milliliter vloeibare slagroom
- 65 gram kristalsuiker
- 8 blaadjes gelatine
- 3 rollen rolo’s
Benodigdheden
- bakpapier
- hakmolen
- springvorm 25 cm
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset