Skip to main content

Sinds 2019 kan je de Loempidel tegenkomen in de snackbar. Het idee is even wennen, maar wij vinden het echt een fantastisch lekkere snack. Een (zelfgemaakte) frikandel an sich is sowieso lekker, maar een krokant jasje en een lekker sausje staan ‘m erg goed.

Bereidingswijze

Stap 1
Doe in een steelpannetje alle ingrediënten voor de loempiasaus, behalve de maizena. Spatel door en breng aan de kook. Maak een papje van maizena en een klein beetje water (ongeveer één eetlepel). Giet bij de loempiasaus en roer door met één van onze handige Siliconen Spatels. Kook in tot een mooie sausdikte (bekijk de video welke dikte wij ongeveer hebben). Laat de saus afkoelen.

Stap 2
Verwarm de friteuse tot 175 graden. Heb je geen friteuse? Gebruik dan een ruime pan met een laag zonnebloemolie. Voeg zoveel olie toe dat de loempidellen straks onderstaan. Gebruik een thermometer om de temperatuur van de olie in de gaten te houden. De olie mag namelijk absoluut niet te heet worden. Belangrijk: doe het alleen op deze manier als je ervaren bent in de keuken. Een pan olie is ontzettend heet en kan brandwonden veroorzaken.

Stap 3
Leg de loempiavellen in een ruit voor je neer. Doe een eetlepel loempiasaus net onder het midden van het loempiavel. Smeer het minimaal net zo breed uit als de frikandel, maar houd wat ruimte over aan de zijkanten. Leg de (bevroren) frikandel erop. Vouw het loempiavel over de frikandel en haal naar je toe. Rol de frikandel een klein stukje door, vouw de buitenkanten van het vel naar binnen er rol door tot je nog een klein stukje loempiavel over hebt (het moet echt strak opgerold zijn). Smeer het laatste stukje in met wat druppels water en rol door tot een mooie Loempidel.

Stap 4
Bak de Loempidellen tot de loempiavellen een mooie kleur hebben gekregen. Het kan zijn dat de saus er hier er daar wat uitloopt, daarom moet je ze zo strak mogelijk oprollen.

Stap 5
Serveer de Loempidellen met de overgebleven loempiasaus.

Ingrediënten

Voor 4 Loempidellen

Loempidellen
  • 4 ovenfrikandellen (mooier resultaat)
  • 4 loempiavellen
Loempiasaus
  • 120 milliliter azijn
  • 100 gram suiker
  • 4 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel maïzena
Benodigdheden