Skip to main content

De Luie Zondag Pasta 2 is één van de simpelste gerechten van sterkindekeuken.nl. Het is heel makkelijk om te maken en stiekem natuurlijk ook geschikt voor andere weekdagen. We zijn benieuwd wat jullie van deze versie vinden. De eerste versie van de Luie Zondag Pasta vind je hier.

De benodigde kruidenmixen vind je gewoon bij ons in de webshop. De kwaliteit is 1000 x beter dan in de supermarkt en ook nog eens voordeliger… Klinkt als een droom, maar dat is het niet. Wij vinden dat je gewoon goede kruidenmixen in huis hoort te hebben. In huis halen kan hier.

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm je oven tot 220 graden.

Stap 2
Pak een hoge ovenschaal en plaats in het midden de kruidenkaas.

Stap 3
Voeg orzo, gesneden zongedroogde tomaten (met olie) en geperste knoflook toe. Strooi daar onze heerlijke Italiaanse kruiden bij en voor een beetje pit onze Hot & Spicy Kruidenmix. Doe de bouillon erbij en dek af met aluminiumfolie. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.

Stap 4
Haal na 10 minuten baktijd de aluminiumfolie van de ovenschaal. Doe de spinazie en Parmezaanse kaas erbij. Dek de ovenschaal opnieuw af met aluminiumfolie en zet 6 minuten terug in de oven, zodat de orzo verder kan garen en de spinazie kan slinken.

Stap 5
Meng de Luie Zondag Pasta 2 door met een handige Siliconen Spatel. Serveer met verse basilicum.

Ingrediënten

Voor 3-4 personen

Luie Zondag Pasta 2
  • 700 milliliter water
  • 350 gram orzo
  • 295 gram zongedroogde tomaten op olie
  • 200 gram verse spinazie
  • 150 gram kruidenkaas
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 3 tenen knoflook
  • 2 bouillonblokjes (voor 1 liter bouillon)
  • 1,5 theelepel Hot & Spicy Kruidenmix
  • 1 eetlepel Italiaanse Kruidenmix
  • basilicum
Benodigdheden