Luie Zondag Pasta 4 is alweer een feit! Na drie succesvolle versies werd het weer tijd voor een nieuwe. Deze lijkt in de basis op versie 1, maar heeft wel degelijk een verschil. De smaak van feta is zeer aanwezig en dat maakt het heel anders dan dat je kruidenkaas zou gebruiken. Klinkt kruidenkaas je beter in de oren? Ga dan naar dit recept.
Tot nu toe hebben we in alle versies onze Italiaanse Kruidenmix en Hot & Spicy Kruidenmix gebruikt. Deze zijn echt superfijn om in huis te hebben. Je haalt ze hier in huis.
Ons nieuwe kookboek ‘Voor elk moment wat lekkers’ is vanaf nu verkrijgbaar! 🥳 Goed nieuws, dit recept staat er ook in. Druk hier en haal dit leuke kookboek in huis of geef het cadeau.
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Stap 2
Leg de feta in de ovenschaal. Vul aan met cherrytomaten. Pel de knoflooktenen en snijd fijn met een mes. Let op: met een knoflookpers wordt het te klein en heb je kans op verbranding in de oven. Verdeel de gesneden knoflook over de tomaten. Strooi Italiaanse Kruidenmix en Hot & Spicy Kruidenmix over de hele ovenschaal. Breng de tomaten op smaak met wat zout. Sprenkel wat olijfolie over het geheel en bak minimaal 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 3
Kook de tagliatelle gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af, maar behoud een klein beetje kookvocht.
Stap 4
Als het goed is zijn een groot deel van de cherrytomaten nu gepoft. Help de overige cherrytomaten met poffen door ze plat te drukken (pas op: heet). Meng met een siliconen spatel alles tot een romige pastasaus.
Stap 5
Meng de tagliatelle door de pastasaus. Serveer de Luie Zondag Pasta met geraspte Parmezaanse kaas en rucola. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Voor 4 personen
Luie Zondag Pasta 4
- 800 gram cherrytomaten (mag ook die meerdere kleuren zijn)
- 400 gram feta
- 400 gram tagliatelle
- 4 handjes rucola
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel Italiaanse Kruidenmix
- 1 theelepel Hot & Spicy Kruidenmix
- olijfolie
- Parmezaanse kaas
- zout
Benodigdheden
- ovenschaal
- rasp
- SterkInDeKeuken Spatelset