Skip to main content

Ingrediënten

Voor 4 Mc Arabia’s

Kippenhamburgers
  • 300 gram kippengehakt
  • 45 gram paneermeel
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel versgemalen peper
  • 1 theelepel zout
  • olijfolie
Vulling
  • 8 blaadjes kropsla
  • 4 naanbroden (kant en klaar of zelf maken)
  • 1 ui
  • 1 vleestomaat
Knoflookmayonaise
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 teen knoflook
Benodigdheden

Bereidingswijze

Laatst was één van ons in een Arabisch land en daar verkochten ze Mc Arabia bij de McDonald’s op het vliegveld. Die mogen ze best van ons in Nederland gaan verkopen. Allememaggies, wat is dat lekker! Voor nu moet iedereen het doen met ons recept. Ook niet erg, want die is gewoon nog beter, haha!

Voor dit recept gebruiken wij ons eigen gebakken Naanbrood. Mocht je de tijd hebben, zeker doen! Heb je wat minder tijd? Koop dan naanbrood in de winkel. Officieel hoort de Mc Arabia op naturel, maar het is ongetwijfeld ook lekker op naanbrood met koriander en knoflook.

Vind je onze recepten leuk? Bekijk dan hier eens onze kookboeken. Nu we toch in McDonald’s sferen zijn: in het boek ‘Elk recept een feestje!’ staan recepten voor zelfgemaakte McNuggets, Chicken Sensation en Big Mac Wraps!

Stap 1
Bak het naanbrood af zoals aangegeven op de verpakking (of maak het zelf) en bewaar warm. Was de sla, snijd de tomaat in plakken en de ui in ringen. Maak ook knoflookmayonaise door mayonaise te mengen met geperste knoflook.

Stap 2
Meng kippengehakt met ei, paneermeel, paprikapoeder, mosterd, peper, zout en geperste knoflook. Maak er ballen van en sla vervolgens plat tot een hamburger. Bak aan beide kanten gaar in een beetje olijfolie.

Stap 3
Beleg één kant van het naanbrood met sla, tomaat en uienringen. Halveer de burger en doe op het naanbrood. Doe er wat klodders knoflookmayonaise op en vouw dubbel.